Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '06

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hayatınızı nemlendirin..!

Hayatınızı nemlendirin..!
 

Hava insan için vazgeçilmezdir. Havanın içerisinde yer alan nem de bu vazgeçilmezin önemli parçasıdır. Aşırı nem nefes darlığı ve solunum güçlüğü gibi birçok sıkıntıyı beraberinde getirdiği gibi çok kuru hava da pek çok probleme neden olur. Özellikle kaloriferli evlerde oluşan fazla kuru hava başta bebekler olmak üzere herkesi olumsuz yönde etkiler. İnsanların bulunduğu ortamda olması gereken nem düzeyi %45-%55 seviyesindedir.

Havanın kuru olması kişiyi enfeksiyonlara karşı açık tutar; burun ve boğaz bölgesini kurutur. Gözlerde yanmaya ve dudaklarda çatlamaya yol açar. Alerjisi olanları bunlardan daha fazla etkilenir. Soğuk Buhar teknolojisine sahip nemlendirici ürünler, sıcak nemlendirme cihazlarına göre (fazla ısınma, yanma ve ses) risksiz nemlendirme sağlar. Odaları nemlendirerek solunum yolları rahatsızlıklarını, sinüzit, nezle ve öksürüğü önler. Nem oranı kontrol altına alınan odalarda (özellikle bebek odaları ve yatak odaları) rahat ve konforlu uyuma sağlanır. Anti-bakteriyel özelliği sayesinde bebek odaları dahil herhangi bir yaşama alanında gönül rahatlığı ile kullanılabilirler.

Bugün piyasada değişik su tankı seviyesine sahip ürünleri bulmak mümkündür. Su tankının büyüklüğü cihazın aralıksız ne kadar süreyle size hizmet edeceğinin göstergesidir. Diğer önemli bir noktada cihazın zamanlayıcı ayarının ve su bitince otomatik kendiliğinden durabilme özelliğinin olmasıdır.

İki gün süren bir araştırmanın sonucunda 6.5 litre su tankı haznesine sahip, anti-bakteriyel, zamanlayıcı özelliği ve su bitince kendiliğinden kapanan bir nemlendirici satın aldım. Bu su tankıyla ürün yaklaşık 24 saat aralıksız hizmet verebiliyor. Aileden gelen bir sinüzit sıkıntımız var. Kullandığımızdan beri daha rahat nefes aldığımı ve burnumun açılmaya zorlandığını hissediyorum. Bugün burnunda daralma(kemik eğilmesi) olduğu için özellikle uykuda nefes almada sıkıntı yaşayan kayınpederim üzerinde bir deneme yapacağız. Olumlu sonuç verirse hemen bir tane de onların evine almayı düşünüyoruz. Benzer ürünlerin fiyatı 125-150 milyon civarında değişiyor. Solunum problemi olan hastalar ve özellikle bebekler için bu tür cihazlar vazgeçilmez.

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..