Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Hayatlar..

Ne güzel başlar ilişkilerimiz. Heyecan dolu bakışlar, birbirini kırmamaya çalışan kalpler. O anlarda bir gülüş bir bakış bile çok değerlidir bizler için. Kalpler birbirini görmek için çarpar. Sesini duymak için bir an önce işler ayarlanmaya çalışılır.

Bazen kavgayla başlar ilişkiler. Bir arkadaş gurubunda tanışır ve sinir olursunuz ona. Konuştukları size batar ve sürekli terslersiniz belki. O da size karşı sert tavrını takınsa da belki hoşlanmıştır sizden. Bilemezsiniz ki o insanın hayatınızda önemli bir yere sahip olacağını. İleride hayatınızdan kaybolup gideceğini de bilemezsiniz. Ya da sonsuza kadar sizi seveceğini.

Ama zamanla tükenmiştir bazı şeyler. Birlikte olamayacağınıza saçma sapan bir nedenle karar vermişsinizdir belki. Uzun bir süre birbirinizi görmemek için çırpınmış adınızı bile anmamışsınızdır arkadaş ortamınızda kim bilir ki. Ya da içten içe sevmeye devam etmişsinizdir. Ama sevdiğinizin haberi bile olmamıştır.

Bir gün konuşmaya ve af dilemeye karar vermiş ama hiçbir şeklide geçmişi geri döndürememişsinizdir. Eğer arada çok az bile bir saygı kaldıysa affedilmiş ama sadece arkadaş olarak kalabilmişsinizdir. Bu bile sizin için çok önemlidir gerçekten sevmişseniz. Çünkü arkadaşlığını da kaybetmeye gücünüz kalmamıştır. Yanında kalmaya, iyi olduğunu bile duymaya razısınızdır belki.

Ama hiçbir şey düşündüğünüz gibi olmamış, yanında kaldığınız her dakika daha da acı çekmişsinizdir. Kendi kendinize doğru gördüğünüz kararı alıp hayatınıza yön vermek istemiş ama bunu da başarıyla gerçekleştirememişsinizdir. Evlilik bile kurtaramamıştır sizi bu aşkın acısından. Yaralarınız gün geçtikçe açılıp acımaya sevginiz ve saygınız çoğalmaya başlamıştır. Ama ne faydaki yapılacak hiçbir şey yoktur. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Ayrı bir hayattır size sunulan. Ve yapmanız gereken geleceğe sarılmak. Size verilenlerle mutlu olmaya çalışmaktır. Ne mutlu ki, tekrar bir şans verip affetmiştir sizi o insan. Arkadaşlığınıza tamam demiştir. Bununla yetinebiliyorsanız mutlusunuzdur. Hayat çok kısa ve bir o kadar kritik kararlarla doludur. İnsanlar elindekinin değerini malesef ki çok zaman sonra anlarlar. Ama zaman çok çabuk akıp gittiği için geçmişe asla sahip olamazlar. Hep bir uhde kalır içlerinde. Yaşanamamış ve asla yaşanamayacak yitip gitmiş zamanlar. Bir o kadar kırık ve pişman kalpler. Hayat keşkeler için çok kısadır.

Hayatta geç kalmamak için sevdiklerinize sahip çıkın. Bu ailenizden bir insan , yada sevdiğiniz bir eş olabilir.Kim olduğu önemli değildir. Önemli olan kırılmış bir kalp ve ömür boyu pişman olan bir kalp bırakamamaktır. Kararlarınızı sizin için değil karşı taraf içinde verirseniz pişmanlıkları hiçbir zaman yaşamaz, vicdan hesabı yapmazsınız yıllar sonra. Hayatınızı kendi ellerinizle yok etmez, acıda çekmezsiniz.

Sevmek bu dünyadaki en güzel şeydir. Aşk bir anlık sevgi ömürlüktür. Hayatı sevmek, insanları sevmek, bir eşi sevmek ... Bir insanı sevmek ona saygı göstermektir. Saygı ona karşı nazik olmak, onu kırmamak için çabalamaktır. Ağzınızdan çıkan her sözcük sizin hayatınızı farklı şekillendirir. Onun için konuştuklarınızı tartmalı ve ona göre karar vermelisinizdir. Yoksa hayatınız boyunca pişman olabilir bununla yaşlanabilirsiniz.

Birisinin kalbini kırmışsanız ama umursamıyorsanız; zaten sizin için yapılacak hiçbir şey yoktur. Siz affedilmeyi bile hakketmiyorsunuzdur...

 

 
Toplam blog
: 6
: 1672
Kayıt tarihi
: 03.11.09
 
 

Zaman boşa harcanamayacak ve asla durdurulamayacak kadar değerlidir. Hayatı seviyorum, sevdiğim i..