Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Hayatta Hepimiz Ufak Tefek Cinayetler İşleriz Ama…

Hayatta Hepimiz Ufak Tefek Cinayetler İşleriz Ama…
 

Biz hayatta ufak tefek cinayetler işleriz de dizi de ne gibi cinayetler işleniyor?

Ay Yapım sezona yine hızlı girdi. Konu ve karakterlerin lezzetle ve itina ile işlendiği, tam yeni jenerasyon anlatım dili ve flash back ile geçmişten olay sonrasına, sır perdesini koruyarak konusunu bizlerle paylaşan Ufak Tefek Cinayetler dizisi ekranda hoş bir tat bıraktı.

Fashion bir dizi olduğu için mekanlardan kostümlere, kostümlerden detaylara her şey pırıl pırıl, cıvıl cıvıl… Yönetmen Ali Bilgin’in parlak, havalı, dikkat çekici kareleri moda katalogu karıştırır gibi kışkırtıcı görsellerle bezeli. Salı akşamı Star TV’de başlayan dizi Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Mert Fırat, Tülin Özen, Yıldıray Şahinler, Bade İşçil, Ferit Aktuğ, Selim Bayraktar, Tansu Biçer, Duygu Sarışın, Hayal Köseoğlu gibi marka isimlerden oluşuyor.

Cinayet gününe kadar olanları bizlere araya girerek anlatıcılar ile aktarılması sıklıkla yabancı polisiye dizilerde kullanılan bir teknik. Seyirciyi belki biraz rahatsız etmiş olabilir ama zaman içerisinde alışılır. Ufak Tefek Cinayetler dizisinin karakterleri oldukça gerçekçi. Çocuk oyuncuların büyüdüğünde kime benzeyeceğini kadın başrollere bakınca hemen anlayabiliyoruz. Çok titiz cast çalışması yapılmış, tebrikler!

Cinayetin örülüşü pek çok kişiye dikkat çekerken, karakterlerden her hangi biri ölmüş veya herkes katil modunda ilerleyen senaryo ipucu bulmak için giz perdesini korumakta. Beni tek sıkan ve şüphelendiren şey öğretmenlerine adı ile “Edip” diye seslenmeleri. Kaç yaşında olursa olsun ülkemizde öğrenciler, okul sonrası bile bütün öğretmenlerine “öğretmenim veya hocam” diye hitap eder. Fakat dizi karakterlerinin okul yıllarında öğretmeni olan birine adı ile hitap edişi akıllar “yeni jenerasyon söylem mi, yoksa ilişkiler okul sonrası evrilmiş mi?” sorusunu getiriyor.

Bade İşçil’in canlandırdığı karakteri insanlar pek yapmacık bulmuşlar, bence oyuncu karakterin o kadar hakkını vermiş ki bu iğreti karakterli kahraman çok içimizden birileri gibi olmuş. Aslıhan Gürbüz, uzun zamandır bu kadar derin ve kışkırtıcı bir karakteri canlandırmamıştı, oyunculuğunun bütün sihrini karaktere aktarmış. Gökçe Bahadır, oynadığı karakter ile bütün şüpheleri üzerine toplarken tam bir doktor soğukkanlılığı ile içindeki fırtınayı dışarıya vurmuyor.  Tülin Özen, gel-gitler yaşayan karakterin kendisi gibi…

Her şey buraya kadar iyi ama

 Aması şu! Ben size bir kitap ve bir dizi tavsiye edeceğim. Bakalım sizler ne diyeceksiniz? Kitabın da dizinin de adı Big Little Lies (Büyük Küçük Yalanlar). Kitap çok satılan bir kitap okursanız bence memnun kalacaksınız. Bu kitabın mini dizisi çekildi 2017 yılının Emmy ödüllerinde ödül avında da 5 ödül aldı. Dizinin toplam 6 ödülü var. İsteyen internet üzerinden ödüllere de diziye de ulaşabilir. Ama 2. Bölümü pek çok sitede engelli, çünkü biraz şiddetli seks sahneleri var. Israrla ararsanız mutlaka 7 bölümü de seyredecek bir site bulacaksınız, tıpkı benim gibi…

Şimdi nereden çıktı bu tavsiye?

Deminden beri Ufak Tefek Cinayetler dizisini anlatırken bir kitap ve bir dizi ile araya girdim. İşte bu kitaptan uyarlanan dizi (aynı ad ile) Big Little Lies zaten kitapta olan bazı hikayeleri değiştirerek getirmiş. Bizim Ufak Tefek Cinayetler dizimiz de tıpkı bu 2 örnekte ki gibi bir hikaye ve neredeyse aynısı!

Ben şu kısmından üzülüyorum

Özgün bir senaryo olarak ortaya çıkmış bir dizinin taklitleri(!) ortada dolaşıyor. Belki haberleri yoktur, ben de hakkımızı savunalım istedim. Biz özgün senaryomuzla inanın ki çok başarılıyız. Diziyi çok sevdim! Sanki sıradanmış gibi başlayan bir hikayenin altından aslında korkunç ve tüyler ürpertici bir son çıkacak bu gidişattan belli. Ama keşke….

İşte o keşke verdiğim örnekleri sizler inceleyince ortaya çıkacak. Benden ipuçlarını vermek gerisi size kalmış! Ben daha zekiyim demiyorum, sadece…

Hayatta keşkelerle yaşamamanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..