Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayatta her şey var

Hayatta her şey var
 

Öz her zaman hayata hazırdır, ego hiçbir zaman


Hayatta mutluluk da hüzün de, sevinç de acı da, sağlık da hastalık da, dostluk da düşmanlık da var. Hayatta her şey var.

Birkaç gün önceki küçük yazımda “hazır mısınız?”  demiştim. Hayata hazır olmak..  Hem akışta olmak, hem olan her şeyi hayrımıza kabul etmek.. Söylerken basitmiş gibi görünse de, hiç o kadar kolay değil.

Hafta sonu yaşadığım bir olaydan örnek vereyim. Anneannemin hastaneye kaldırılması ile bütün aile ayaklandı. Hiç birimiz böyle bir duruma hazır değildik…  Onu kaybetme korkusu sardı içimizi. Çok şükür ki, anneannem toparladı ve hastaneden çıkardık. İşte hazır olmak, olmamak… 

Neden sevdiklerimizi bu dünyadan yitirme, kaybetme korkusu yaşarız? Halbuki ölüm kötü bir şey değil ki. Ölüm aslında Allah’a yaklaşmak. Bunun nesi kötü olabilir? Ama bizim şu baş edemediğimiz egolarımız var ya, işte odur bize kaybetme korkusu yaşatan. Ego önce kendini düşünür.  Ego, kendi  mutluluğu için sever, kendi mutluluğu  için üzülür.  Öz ise üzülmez, gerçek sevgiyi bilir, ölümün yok oluş değil, sonsuz yaşam olduğunu bilir.

İyi ya da kötü yoktur aslında.  Olan her şey bizim öğrenmemiz ve gelişimimiz içindir. Bunu idrakine vardığımızda hayat daha güzel görünür.

Öz her zaman hayata hazırdır, ego hiçbir zaman…  Bizler ne kadar egomuzun esiri olmaz, özümüzü büyütürsek, o kadar hayata hazır oluruz.

 

Esra Eray 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışmanı & Şifa Terapisti & Telkin Terapisti & Sembol İletişim Uzmanı & İnsan Kaynakları Uzmanı

hayatrehberleri@gmail.com 

İşiniz su gibi rast gitsin, yolunuz su gibi aksın, hayatınız su gibi ferah olsun, ışığınız bol olsun

 

 
Toplam blog
: 78
: 839
Kayıt tarihi
: 19.03.13
 
 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışman..