Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '14

 
Kategori
Deneme
 

Hayatta olmaması gereken ama olan şeyler

Hayatta olmaması gereken ama olan şeyler
 

Biz insanların yarattığı şeyler (savaş, açlık vs) hariç.

1- Çalışma: Dünyada çalışmanın (zorunlu çalışma) olmaması gerekir. Aklımızın ve yeteneğimizin bize bunun için verildiğini düşünüyorum. Tarladan patates çuvalını sırtımızda taşıyorsak akıla niye ihtiyacımız olsun ki.

2- Yiyip içmek yüzünden hastalanmamamız gerekir. Miktar ve kaliteyi vücut kendisi ayarlamalı.

3- Saçlarımızın erkenden dökülmemesi, gözlerimizin diğer organlara göre erken bozulmaması, kulağımızın sağır olmaması gerekir. Buna biz sebep olmuyoruz. Bu organlarımız diğerlerine nazaran daha hassas, daha az korumalı, daha çok kullandığımızsa başka ki yaptıkları görevlere göre bana öyle gelmiyor.

4- Vadeyle ölümde ölümün habersiz olmaması gerekir. Doğacağımız belli, annemizin karnı şişiyor. Önceden bir iz bir emare olsa hazırlık yaparız. Ansızın olunca kabullenemiyoruz.

5- Hayvanları koruyan ilahi bir yasa ya da bir şey olmalı. Ben Tanrı’nın hayvanları koruduğuna inanmıyorum. Dinlerde hayvanların korunmasıyla ilgili fazlaca düzenleme yok.

6- Geçmişimiz karanlık, geleceğimiz de öyle; ama böyle bir dünyada ne hikmetse bize akıl verilmiş. Arasın bulsun deniliyor herhalde. Kolaysa gel sen bul; gözlerim bağlı yaşayamam!

7- Dünyadaki 7 milyar insandan 1 milyarı özürlüymüş. Tamamen bizim hatamız gibi görünmüyor. İnsan sağlam doğmalı.

Belki başka da var; ama şimdilik bunlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..