Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayattan kaçışlar

Hayattan kaçışlar
 

Şimdi çok uzaklardan sesler bekliyorum, içime güneş gibi doğacak, evrenin en kuytu köşesinden en uzak köşesine beni götürecek, hayatın tüm yüklerini bu dünyada bırakıp evrenin sonsuzluğunda yürümek istiyorum tüm boşluklara inat, yüreğimde yaşadığım tüm aşkların sıcaklığı kalsın istiyorum. dokunduğum tüm kadınların tenindeki sıcaklık. belkide en son dokunduğum, hayatımın kadınıdır aradığım yanımda.

Sonrasında binlerce çocukla güle oynaya seyretmeli evreni. dünyanın çaresiz insanlarını, umudunu yitirmişleri, hırsızı arsızı, utanmazını. hiç birine dokunmadan hiçbirini yargılamadan. ama içenden tüm güzellikleri kendimle götürmeli yani bencilliğim bu olmalı. sonra sevgiyi aşkı dostluğu ve bilcümle hayatı taşımalı evrenin tertemiz sonsuzluğuna.

Kimi vakitlerde bir kuyruklu yıldız olmalı insan evreni sonsuz özgürlüğünde dolanabilen. Yani özgürlüklerini almalı insan çıkarken sonsuzluğa. Aşkı, sevgiyi, özgürlüğü ve en çok özgürlüğü. . . özgürlüğü ve aşkı. . . yani. . .

Kaç evrende hayat var keşfetmeli belki, tanrı kadar çok şey öğrenmeli insan açlığını doyurabilmek için. Sonra tüm tanrılara bakıp kahkalarla boğulmalı. Hangisi daha sahici hangisi daha çok tanrı. . . yada kendi özüne dönmeli belki kendinde bulmalı özü. Şimdilerde ruhumun derinliklerindeki sıkıntıları sevgilinin dudağında nutmalı belki. Yada sevgili sana unutturmalı tüm kaygıları tüm zor yaşanan anları. Bir bulut gibi karışmalı ruhlarımız biribirine. Orada kendi özüne kavuşmalı. Yada bir çiçeğin bedenin de olmalı kimbilir, dünyanın en güzel kelebeği belkide sen olan o çiçeğe konacaktır. Günün birinde özü olduğun bir kelebek bir güne sonsuz bir yaşamı sığdıracaktır kaygısız şikayetsiz ve en güzel renklerle.

Hiç kör bakmadan etrafındakileri atlamadan tüm renklerin tadına vararcaksın bensiz düşlerinden sıyrıldığın zamanlarda. Ben tüm renkleri sende görmeye alıştım oysa. Kaç kez çocuk olmaktan vazgeçtim, kaç kez kıyamadım vazgeçmekten o şirin ve saf çocuktan.

Birgünde tüm sevdiğim melodiler çalınmalı sevdiğim tüm mekanlarda. Evrenin en derin kuytusunda. Cıvıl cıvıl bir sabaha uyanmalı tüm insanlar aşkla şakıyan kuşların arasında, çağlayanların sesinde bir türkü tuturmalı kaygısızca. İçinde sevda sözleri olmalı sonra vivaldi çalmalı saatler boyu. . . kitaro’nun silk road albümünden parçalar sıkışmalı araya. Yada beatles bangır bangr bağırmalı şarkıları. Gece yatarken andrea bocelli&dulce pontes on mare e tu diye içten gelen bir sesle söylemeli sabaha kadar şarkıyı. Belkide joan beaz gitarıyla sahne almalı bir başka gezegende, yıldızlara şarkılarını söylemeli.

Yani demek istediğim tüm yaşamları alıp yaşamalı kendince ve sevdiğince. . . özgürce. . .

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..