Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '10

 
Kategori
Deneme
 

Hayattan mutluluk dersleri;

Hayattan mutluluk dersleri;
 

Mutlu olmanın temel kuralı, yakınızdakileri mutlu etmektir.

Temiz kalpli ve dürüst olun, o zaman çevrenizde mükemmel bir insan olursunuz.

Bir sorun varsa, onu bitirmeden bulunduğunuz yeri terk etmeyin, eşinizle sorununuz var diyelim, sorunu çözmeden yatağa girmeyin, girmeyin dediysem “beraber uyumayın, aynı yatakta yatmayın” anlamında değildir. “Sorunu çözün, ondan sonra uyuyun” anlamındadır. Evli çiftler için yatağı ayırmak, ayrılığın başlamasının göstergesidir.

Hayatınızda romantik ilişkiler aramayın, o gelir sizi bulur zaten. Bulduğunuz zamanda, sonuca erişmek için çaba harcayın. Çaba harcamadan sonuca ulaşamazsınız.

Kendinizden daha sorunlu, her şeye olumsuz bakan, sizi karamsarlığa iten insanlardan uzak durun. Böyle bir insanı da asla eş olarak seçmeyin, aşık ise onu bilmem, yine de bir daha düşünün derim.

Etrafınızdaki insanlara iyi davranın, bir zaman sonra önceleri kötü davransalar bile iyi davranmaya başladıklarını görebilirsiniz.

İnsanlara iyi davranmak, size bir şey kaybettirmez, ayrıca bir maliyeti de yoktur.

Hayatta zeka da, sohbet de önemlidir. Etrafınızdakilerle sohbet etmeden zeki olduğunuzu gösteremezsiniz.

Askerden geldiğim zaman, okulu bitirdiğim zaman, işe girdiğim zaman, ya da emekli olduğum zaman iyi yaşamaya başlayacağım derseniz, çok uzun bir süre beklersiniz, mutlu da olamazsınız.

Bir köpeğe ve bir çocuğa istediği her şeyi verirseniz sonuçta çok iyi bir köpeğiniz ama çok şımarık, laf dinlemeyen kötü bir çocuğunuz olabilir.

Hayatta zengin olanlar, çok şeye sahip olanlar değil, çok az şeye ihtiyaç duyanlardır. O nedenle hayatta sahip olduklarınızın tadını çıkarmayı öğrenin, sahip olamadıklarınızı düşünerek zamanınızı boşa geçirmeyin. Çünkü yaşadığımız hayat çok kısadır.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..