Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Haydaaa !..Gözünüz aydın !..'Sağlık raporları da paralı artık !.. '

Haydaaa !..Gözünüz aydın !..'Sağlık raporları da paralı artık !.. '
 

net'ten...


Bir çocuk cinnet...

İki çocuk patinaj...

Üç çocuk eh işte...

Üç de yetmez...

Dört... taneee...

Dört de yetmez..

Beş... Beş de yetmez altı... taanee...

İyi de her doğan çocuk borçlu ve geleceği ümitsiz doğuyor...

Zengine karı boşamak kolay tabi...

Habere bakın !..
Buyrun cenaze namazına...
Bir bu eksikti...
Gece yarısı yayınlanan petrol ve doğalgaz, elektrik zammından da kötü...
Sinekten yağ çıkarmak gibi..
Vur abalının sırtına....
Yurdumun garip fukarası zar-zor bir iş bulmuş...
Sağlık raporu almaya gelmiş..

- Para virmeden rapor yassak gardaş !.. Ver 100 kâaat !..

Sağlık ve eğitimi ücretsiz hale getireceğiz diye söz verenler,GSS testlerine tabi tuttuğu beş parasız işsizlerden bile hastane girişlerinde geçmişe ait milyonlarca borç çıkarıp gerisin geriye evlerine yolluyorlar..
Bu acı ve vahim gidişe kim dur diyecek ?..
Devlet istatistikleri raporlarına göre işsizlerin sayısı yok denecek kadar az. :)
Resmi istatistikler, 'Bikinili kadına benzer.' diyor alimler...
En hassas yeri gizlenirmiş...

Ebeleh-şebelek ;at gözlüğüyle yazan soğan dolması sözde yazarlara göre her şey fıstıki makamda !..

Gerçekler, öyle değil !..
....
' DİSK-AR göre Türkiye’de iki kişiden biri çalışmıyor. Haziran 2012 itibarıyla işgücüne katılım oranı yüzde 50.8 düzeyinde bulunuyor. Türkiye’de işgücüne katılım oranı AB-27 ortalaması kadar olsaydı, işsiz sayısı 11 milyon 933 bin, işsizlik oranı yüzde 31.8 çıkacaktı. DİSK-AR, TÜİK tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Anketi Haziran 2012 dönem sonuçlarını değerlendirdi: Buna göre Türkiye’de çalışma çağındaki her iki kişiden biri çalışmıyor, işgücüne katılım oranı Haziran 2012 dönemi için yüzde 50.8 düzeyinde bulunuyor. İşsiz sayılmayan umudu kesik işsizlerin sayısı ve ev içi emeğin görünmez olmasının sonucunda açığa çıkan bu durum Türkiye’de işsizliği olduğundan düşük gösteriyor.

İşsizlik oranı yüzde 31.8
DİSK-AR’a göre AB ülkeleri için Eurostat 2011 yılı verilerine göre işgücüne katılım oranı yüzde 68.6 düzeyinde. Türkiye’de iş isteyenlerin (işgücüne katılım) oranı AB-27 ortalaması kadar olsaydı işsiz sayısı 11 milyon 933 bin, işsizlik oranı yüzde 31.8 düzeylerine çıkacaktı. İşgücüne katılım oranı Türkiye için Yunanistan düzeyinde olsaydı işsizlik oranı yüzde 21.2 (Şu an Yunanistan için işsizlik oranı yüzde 23.1), İspanya düzeyinde olsaydı yüzde 24.2 (Şu an İspanya için yüzde 25.1) düzeyinde olacaktı. Böylelikle işgücüne katılım oranları dikkate alındığında Türkiye krizdeki AB ülkeleri arasında İspanya ve Yunanistan’dan sonra en kötü durumda olan ülke olacaktı. Şu anda 27 AB ülkesi ile karşılaştırıldığında Türkiye işsizlik oranları bakımından 11. sıraya giriyor. Avusturya, Almanya, Romanya, Belçika gibi pek çok ülke için işsizlik oranı Türkiye’den düşük. Kentsel yerlerde işsizlik oranına bakıldığında Türkiye’de işsizlik AB ortalamasının üstünde. DİSK-AR’ın araştırmasına göre umudu olmadığı için ya da diğer nedenle son 3 aydır iş arama kanallarını kullanmayan ve bu nedenle işsiz sayılmayanlar dahil edildiğinde işsizlik oranı yüzde 8 değil, yüzde 13.5, işsiz sayısı da 2 milyon 272 bin değil, 4 milyon 3 bin oluyor. Gizli işsiz olarak görülen eksik istihdam da ilave edildiğinde işsizlik oranı yüzde16.5 düzeyinde. ' (Basın )
....

Şimdi sıkı durun !..


' İşe girişlerde alınması zorunlu olan sağlık raporları yeni iş sağlığı ve güvenliği kanuna göre ücretli hale geldi.

 Aile hekimliklerinden ücretsiz olarak alınan sağlık raporları artık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen ortak sağlık güvenlik birimleri ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan sağlık birimlerinden 50 ile 100 TL arasında değişen ücret karşılığı alınabilecek.
....
SES İzmir Şubesi eski Başkanı Dr. Ergün Demir, sağlık alanında yeni bir skandalın yaşandığını savundu. Dr. Demir şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığına bağlı çalışan sağlık birimlerine müracaat edenlere, Ziraat Bankasından Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye hesabına 50 TL yatırılması isteniyor. Bu tutar yatırıldıktan sonra 50 TL dekontu ile müracaat edilerek muayene ve tetkikler yapılıyor ve sağlık raporunu alabiliyorsunuz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen merkezlere iletişim bilgilerinden ulaştığımızda ise, bu kuruluşlarda işe giriş sağlık muayene ücretlerinin 25 TL’den başlayıp 100 TL’ye kadar değiştiği bilgisini aldık. Bu durum bir an önce değişmeli ve piyasa koşullarına bağlı kar odaklı yaklaşım derhal terk edilmeli ve yeni bir düzenleme yapılmalıdır."(Milliyet )
.......

 

Tanrı bu ulusu yüceltsin ve korusun !..

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..