Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '10

 
Kategori
Sinema
 

HAYDE BRE...

HAYDE BRE...
 

Ve 47. Antalya Uluslararası Film Festivali dün akşam düzenlenen ödül dağıtım töreni ile son buldu.

En iyi film ödülünü Seren Yüce’nin “Çoğunluk” filmi aldı.

Festival hakkında çok konuşuldu ve ardından da çok konuşulacağa benzer.

Festival boyunca izleme olanağı bulabildiğim yarışma filimleri arasından benim gönlüme damgasını vuran film ise Orhan Oğuz’un “Hayde Bre” si oldu.

Saadet, ailesinin karşı çıkmasına rağmen yüreğinin sesini dinleyip sevdiği adamla evlenen, ailesini, akrabalarını, alışkanlıklarını geride bırakarak memleketi Makedonya’dan kalkıp İstanbul’a yerleşen alımlı ve güzel bir göçmen kadınıdır.

Hayatın kötü sürprizleri âşık çiftin yolunu bir şekilde ayırırken, çocuklarının kendisini görmesini istemeyen felçli koca, ara sıra ve sadece karısıyla görüşmeye razı olur.

Büyük kentte yetişmelerini ve eğitim görmelerini istediği 3 küçük çocuğuyla zorlu kent yaşamını sürdürmeye çalışırken, maddi yoksunlukları, yalnızlığı, sevilme ihtiyacı ve cinsel dürtüleriyle baş etmeye çalışan Saadet’in yolu, akademisyen Cemil’le kesişir.

Oğlunun geleneksel sünnet merasimini yapmak üzere Makedonya’da yaşayan ailesinin yanına giden Saadet, bir kaza sonucu annesini kaybeder.

Çocukluğundan beri baba gibi bildiği Şabanaga’yı, hem kendisine yoldaş olması, hem de yalnız kalmasını istemediği için birlikte İstanbul’a dönmeleri için ikna eder.

Nasılsa yeniden yaşadığı köye döneceği hesabıyla Saadet’in ısrarlarına dayanamayan Şabanaga bir süre sonra büyük kentin o bilindik keşmekeşi, kirliliğiyle mutsuzlaşır, bir an önce köyüne dönmek ister.

Üçüncü göz, Dönersen Islık Çal, Manisa Tarzanı, Kara kentin Çocukları, Büyü gibi daha pek çok unutulmaz prodüksiyonlara imza atan Yönetmen Orhan Oğuz kendi ifadesiyle “20 yıllık hayalini gerçekleştirirken” bizleri de kendi gerçek yaşam öyküsünün içine çekiveriyor.

31 Aralıkta Vizyona girecek olan ve başrollerini Nilüfer Açıkalın ile Şevket Emrulla’nın paylaştıkları Hayde Bre;

Yönetmeni, oyuncuları, senaryosu, kurgusu, müziğiyle, kadın-erkek, çocuk-ebeveyn, arkadaşlık-dostluk ilişkilerini, aşkı, sevgiyi ve cinselliği işleyişiyle, çok uzun zamandır izlediğim en keyifli ve kaçırılmamasını şimdiden tavsiye edeceğim enfes bir film.

Web Sitesi: www.haydebrefilm.com/

 
Toplam blog
: 247
: 1493
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Antalya ve Akdeniz aşığı bir öğretmenim. Bol bol okurum, blog yazarım, şiir yazarım. Yazdıkça ve ..