Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '10

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Haydeeee batan geminin malları bunlar….

Haydeeee batan geminin malları bunlar….
 

Bir şeyi haraç mezat satacaksak yukarıdaki cümleyi söylerdik eskiden. Sonra “babalar gibi satarız” moda oldu. Bir dönem “ben bu ülkenin pazarlamacısıyım” dönemi vardı. Şimdi biraz modernleştik mi nedir, daha sessiz satıyoruz ülke değerlerini.

“Türkiye'deki otoyollar ve İstanbul'daki iki köprü için satış kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan çıktı. 2011'de yapılacak özelleştirmeyi kazanan, otoyol ve köprüleri 25 yıl işletecek.” Radikaldeki haber böyle. Hükümette para bitti anlaşılan. Bakın nereler özelleşip güzelleşecek, bizim paralarımızla başta yabancılar olmak içerde birilerinin cebi nasıl dolacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Boğaziçi Köprüsü
Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu
Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu
Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu
Toprakkale-İskenderun Otoyolu
İzmir-Çeşme Otoyolu
İzmir-Aydın Otoyolu
Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu
İzmir Çevre Otoyolu
Ankara Çevre Otoyolu.

Ne o ağzınız sakın sulanmasın. Size vermezler. Verilecek kişi ve kurumlar muhtemelen bellidir. Çift taraflı kazanç sağlanmalıdır böyle kritik özelleştirmelerden.

“Köprü ve otoyolların satışıyla birlikte, otoyol ağında bulunan işletmeler ve diğer tesisler de birlikte özelleştirilmiş olacak. Dolayısıyla otoyol kenarındaki benzinlikler, diğer dinlenme ve yiyecek hizmetleri veren tesisler de otoyolları alacak şirkete geçmiş olacak.

Yetkililer devrin ardından ‘renkli-eğlenceli otoyol’ kavramının da ortaya çıkacağını belirttiler. Yani otoyolları satın alacak olan şirket, yine Karayolları’nın onayıyla güzergâhlarında yeni dinlenme ve eğlence tesisleri açabilecek.”

Kimbilir belki stiriptiz salonları, kumarhaneler açılabilir. Bu yüzden aman geç kalmadan türbanı serbest bırakalım, daha da iyisi mecbur edelim. Nemelazım.

20/10/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..