Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Haydi kongre üyeleri

Fenerbahçe' nin kupadan elenmesinin teknik nedenlerine değinmeye gerek duymuyorum. Zira gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendi. Ama illa merak eden var ise, şunu söyleyebilirim:

 

Fenerbahçe ligin ilk yarısı ve ikinci yarısı boyunca zaten iyi hücum edemiyordu. Hücum aksiyonları yetersizdi. Taktik felsefesi yoktu. Forvetleri yeterli değildi. Ancak son 7-8 maça kadar Fenerbahçe savunma işini iyi yapıyordu. Burada Aykut Kocaman' a teşekkür etmek gerekiyor, zira tamamen onun karakteristiği ve oyun anlayışını İsmail Kartal aynen uyguladı. Takım o sisteme yatkın olduğu için kompakt oynayan, bloklar arası kademeyi iyi yapan, istekli ve agresif bir savunma ile Fenerbahçe oyunun bu tarafında sağladığı başarıyı puanlara dönüştürdü. 

 

Son 7-8 maçta Fenerbahçe, İsmail Kartal' ın zorlamaları ve kendine has bir teknik direktörlük yorumu katma ütopyası nedeni ile adeta savunmada da çöktü. Başkalarının doğrularını "doğru uygulayınca", çalışan sistem, kendi yanlışlarını ısrarla devam ettirince alt üst oldu. 

 

Dünkü maçın skoruna bakıp da bu nasıl olabilir de demeyin, çünkü Bursaspor Fenerbahçe' den daha iyi bir takım. Belki birerbir pozisyon bazında karşılaştırılınca Fenerbahçe ağır basıyor gibi gözükebilir ama Bursaspor net bir oyun karakteri olan, yardımlaşan, futbolun gereklerini yapan iyi bir takım. Açıkçası Fenerbahçe' den oyunun her iki yönünde de iyiler. 0-3 ağır olmuş olabilir, ama bu normal bir sonuç.

 

Başkan Aziz Yıldırım bu maç ve kaybedilmesi muhtemel şampiyonluk ile şunu iyice anladı: Bu takımı o şampiyon yapmıyor, asla da yapmadı! Bu takımı, ya da diğer tüm takımları hocalar şampiyon yaptı. Mustafa Denizli, Zico, Daum, Kocaman, Yanal yaptı. Biraz da Alex..

 

Bunu iyice bir idrak etmesi lazım. 

 

Ben bu işi "bizim İsmail" ile götürürüm dedi ve patladı. Başarısız oldu. 

 

Başkanı savunmak için 3 Temmuz, hakemler, haksızlıklar, vb. mazeretlerin arakasına saklanmayı adet edinmiş kıtalar için de şunu söyleyelim:

 

Sahada ne var? Cevap lütfen?

 

Futbol adına bize 3 tane doğru gösterebilir misiniz?

 

Fenerbahçe ne oynuyor, ne yapıyor da hakkımız yendi diyorsunuz? Başkanı korumak için bu kadar saçmalık artık yetmez mi?

 

Kabul edelim, İsmail Kartal ile bu iş olmadı. 5. veya 6. haftadan itibaren yazmıştım. İsteyen eski yazılarıma bakabilir. Şimdi bahsi artırıyorum. Bu iş Aziz Yıldırım ile de olmaz!

 

Hatta sayın Başkan gibi bende bir iddia ortaya koyuyorum. Üstü kapalı olarak ne demişti Başkan, "bu takımı ben ve futbolcular şampiyon yaptı, Yanal değil". Bende şimdi bir iddia ortaya koyuyorum "bu camiayı, senden çok daha iyi yönetecek, camiaya yönelik düşmanlığı bitirecek, sportif başarıyı kazandıracak, zor kazanılan her kuruşu en iyi şekilde değerlendirecek, borçları azaltacak, senden de çok daha iyi projeler üretecek, altaypıyı çok daha başarılı kılacak en az 5 aday çıkar".

 

Ama korkmasalar, adaylık için biraz cesur olsalar...

 

Şimdi 31 Mayıs tarihinde Kongre var. Sayın Başkan yine tek aday. 4-5 bin kongre üyesi ve bazı taraftar gruplarının desteği ile yine bildiğini okuma hakkı kazanacak. Başkanın bildiği modern futbolun gerçekleri ile hiç bir zaman örtüşmeyecek. Yine İsmailler, Emenikeler, Guizalar olacak. Yine yanlış tercihler olacak. Yine hüsran..

 

Kongre üyelerine sesleniyorum: 25 milyonluk bir camiadan, Başkanlık için ikinci bir alternatif çıkartamıyorsanız, "Türkiye' nin en büyük spor kulübü biziz" diye iddiada bulunmayın! Aday olma ehliyet ve kabiliyetine sahip olup korkusundan (veya saygısından) olmayanlar, sizler de "ben iyi Fenerbahçe' liyim" demeyin bundan sonra. Çünkü şimdi cesur olmayacaksanız, ne zaman olacaksınız?

 

Fenerbahçe bir Cumhuriyet ise, İslam Çupi' nin o "farklı bir büyüklük.." tanımını yaptığı kulüp ise, bence de artık bu çile bitmeli. Bu çile Fenerbahçelilere reva değil. 

 

Her gün tekrar tekrar ölmektense, bir kez cesurca ölmek daha iyidir. Haydi kongre üyeleri şimdi top sizde. Çıkartın artık aranızdan bir aday.

 

Kurtarın Fenerbahçelileri de Aziz Beyi de bu çileden. Zira bu kadar çaba gösterip bu kadar yıpranan biri olarak ona da yazık. 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..