Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Haydi koyun taşın altına elinizi

Haydi koyun taşın altına elinizi
 

http://www.qantara.de/uploads/677/4/452f6084e2184_kopftuch1.jpg


Türban sorunu ortamı o kadar gerdi ki; konu tıkandı kaldı adeta. Bir de özgürlük adı altında yapılan kamuoyu oluşturma çabaları yok mu, insanı çileden çıkarıyor.

İnsan ister istemez özgürlükler konusunda düşünüyor hal böyle olunca. Acaba gerçekten özgürlüklere bu kadar düşkün insanlar mıdır bu siyaseti güdenler? Yoksa işlerine geldiği için mi özgürlükçüymüş gibi davranır oldular diye

Başka konularda özgürlük hakkı yok mu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının?

Kürt sorunu çözebildiniz mi?

Başka dinlere mensup insanlara Müslüman çoğunluğa tanıdığınız hakları tanıdınız mı?

Ya alevi cemaatine yapılan muamele ne olacak? Hala kültür dernekleri şeklindedir cem evleri bu ülkede. Onların özgürlükleri ne olacak?

Peki düşüncelerinden dolayı ceza alanlar, onların özgürlükleri ne olacak arkadaş?

301’inci madde sık sık gündeme gelmesine rağmen çözüm bulunamadı. İkide bir çözüm formülleri ileri sürülür fakat geçiştirilir. Türban konusunda ise siyasi irade pek kararlı maşallah!

Türban konusunda özgürlük isteyenler neden diğer açmazlarda da taşın altına ellerini sokmazlar diye düşündüğüm bir dönemde. İlginç bir haberle karşılaştım. Son günlerde okuduğum en iyi haberdi doğrusunu söylemek gerekirse. Haberin başlığı, “Türbanlılardan ‘Herkese özgürlük’ bildirisi” ydi ve şimdilik 150 kadının öncülüğünde gerçekleştirilen bir imza kampanyasından söz ediyordu. Herkese özgürlük istenmesi gerçekten güzel…

NTVMSNBC’de yayınlanan habere göre;

“İrfan Bozan'ın haberine göre tamamı türbanlı olan kadınların imzaladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: “Üniversitelere başımızı örterek girmekle mutlu olmayacağız. Ta ki; Kürtlerin ve ötekileştirilenlerin kendilerini bu ülkenin asli unsuru hissetmesi için gereken hukuki ve psikolojik ortam oluşturulmadan, 301 davalarını bitirecek düzenleme yapılmadan, azınlık vakıflarının üzerinde pişkince oturanların rahatı bozulmadan, Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden, ............. mutlu olamayacağız.”

Bildirinin en dikkat çeken yanı son dönemde türban sorunu için başlatılan kampanyaların aksine her konuda özgürlüklerin genişletilmesi ve daha demokratik bir ortamın oluşturulmasının amaçlanması gerektiğinin altının çizilmesi. Gerçekçi olmak gerekirse son derece haklı bir eylem ve türban kampanyaları başlatanlar gerçekçiyseler bu bildiriye imza koymaktan çekinmezler.

Bildiri, bir hadisle noktalanıyor: “Gökler ve yer adaletle ayakta durur.”

Umarım politika üreten arkadaşlarda bu bildiriye imza koyan türbanlılar gibi özgürlükler konusunda duyarlıdır ve sadece kendi tabanlarının özgürlük alanlarını genişletirken başkalarının özgürlük alanlarını daraltma yönteminden vazgeçerler. Türban konusunda özgürlük isteyen bu vatandaşlarımıza gerçekçi davrandıkları için teşekkür etmek istiyorum.

Bildiriye imza atanların sayısının 150 olması insanı üzüyor, türbana özgürlük için başlatılan kampanyalarda sayılar bir hayli yükseken işin içine diğer özgürlük konuları girdiğinde sayının bu kadar düşük olması düşündürü bir durum.

Türban meselesine sınırsız destek verenlere duyrulur, haydi koyun taşın altına elinizi!

Murat aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..