Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Haydi Türkiye 2016'ya

Haydi Türkiye 2016'ya
 

Futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz ama birer Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası finalinden başka herhangi bir organizasyonda ev sahipliğimiz bulunmuyor.

Artık işin biraz daha derinine girip bir şampiyona organize etme zamanımız gelmedi mi?

Bugün futbol tarihimizde bir dönüm noktası olabilir, zira İtalya ve Fransa ile birlikte aday olduğumuz 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yapılacağı ülke bugün öğle saatlerinde belli oluyor.

Bugün İsviçre’de verilecek kararla, 1990’da Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan İtalya ve 1998’de yine Dunya Kupasi düzenleyen Fransa yerine böylesine büyük bir organizasyonu yıllardır umutla bekleyen Türkiye’nin seçilmesi eminim hem ülkemiz hem de yeni bir ev sahibi tanıyacak Avrupa için doğru karar olacaktır.

İşte Kazanmamız Halinde Avrupa Şampiyonası’nın Getirileri:

Ülkemizin paha biçilmez reklamı

    8 şehirde yaklaşık 5.000.000 turist Çok önemli stat ve tesisler Tüm sektörlerin kazancı ile birlikte yaklaşık 4.000.000 Avro gelir. Ve tabi ki sayısız dünya yıldızı

Umarım federasyon başkanımız ve heyetimizin yoğun çalışmaları, Başbakanımızın 920 milyon TL’lik garanti mektubu, Cumhurbaşkanımızın seçim organizasyonuna bizzat katılması ve UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik’in lobi faaliyetleri meyvesini verir ve yıllardır uzaktan takip ettiğimiz bir Avrupa Şampiyonası’nın bu kez ev sahibi oluruz.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..