Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '17

 
Kategori
Güncel
 

Hayır; Ne evette, ne hayırda…

Hayır;  Ne evette, ne hayırda…
 

Görsel internetten alınmıştır.


16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu nedeniyle siyasi partiler çeşitli etkinliklerle vatandaşa bilgi(!) aktarımı yapıyorlar. Ancak ne var ki bu aktarım sırasında kullandıkları dil hayli sivri. En bayağı sözcükler ağızlardan külhanbeyi tavrıyla savruluyor. Muhatabını yaraladığı yetmezmiş gibi, dinleyen vatandaşları da bıçak gibi biledikçe biliyor. Bu durumun ise ne devletimizin, ne de milletimizin hayrına olmadığı açık.

Bilmelisiniz ki toplumun alt katmanlarında durum hiç de sizin düşündüğünüz gibi gelişmiyor. Belki de tam düşündüğünüz gibi.

İnsanlar birbirine tahammül edemez oldu.

Hiç kimsenin farklı görüşten birine saygısı kalmadı.

Herkes en doğru benim düşüncem diye düşünmeye başladı.

Karşıdakini terörist, vatan haini gibi görme eğilimi arttı.

Gerek hayır cephesinde ve gerekse evet cephesinde olumsuzluklar artarak devam ediyor. Hemen her gün bir yerlerde evetcilerle hayırcıların birbirine saldırdığı haberlerini duyuyoruz, izliyoruz televizyonlarda.

Bu nedir Allah aşkına? Belki siz siyasette olur böyle şeyler, oylama sonrası yeniden yüzyüze bakarız, el sıkışır yolumuza devam ederiz diye düşünüyor olabilirsiniz. Belki sizin almış olduğunuz siyasi terbiye(!) bu davranışları normal kabul etmenize neden oluyordur.  Ancak toplumu bu kadar germeye devam ederseniz,  yeniden toka yapacak ne bir el, ne de yeniden bakacak yüz bulamayabilirsiniz.

Henüz daha vakit varken gelin dönün bu yanlıştan. İktidarıyla, muhalefetiyle oturun bir centilmenlik sözleşmesi yapın aranızda. Referanduma kalan günleri halkın düğün bayram havasında geçirmesini sağlayın. Bu sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur. Halkımız huzur ve güven içerisinde, yarınından endişe duymadan yaşamayı hak ediyor. Sizin bu sivri söylemleriniz belki size birkaç oy kazandıracaktır ama sonrasında halk sizin gibi pişkin pişkin komşusunun yüzüne yeniden bakamayacaktır.

Huzur ortamı her geçen gün bozuluyor görmüyor musunuz?

Birkaç oy uğruna yaptığınız bu atraksiyonların, sonunda sizi de vurabileceğini düşünmüyor musunuz?

Ülkemizde olası kardeş kavgasının önüne geçmek için çaba harcayın. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip bu süreci huzur içerisinde geçirmenin yollarını arayın.

Özellikle sivri dillerinizi törpüleyin çok geç olmadan…

Çünkü hayır ne evette, ne de hayırda.

“HAYIR” kesinlikle “SÜKUNETTE”… 04 Nisan 2017

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..