Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

HAYIR, HAYIR VE HAYIR..

Hayalindeki hayatı yaşayanlar, sıra dışı kariyerler veya görkemli yaşamlar inşa edenler; zamanın çoğunda kendisi için beklenenden fazlasını yapanlardır daima, asla daha az ya da vasat olanı değil..
 
Sıradan insanlar bunu göze alamaz evet ama senin gibilerin sıradan olmadığını, okuyan ve cevabı arayan insanlar olduğumuzu ikimiz de biliyoruz neyse ki.
 
Diğer yandan üzerine kitaplar yazılan asıl önemli konu, gerektiği zaman ve yerde, gereken insanlara hayır demeyi bilme sanatıdır...
 
Bu konuda kural basittir aslında zira önemsiz bir şeye evet dediğin her seferinde, aslında senin için çok önemli bir şeye hayır demekte olduğunu fark edemezsin çoğu zaman..
 
Bir evet insanı olarak tanınıyorlarsa eğer seni, geçmiş olsun; asla büyük bir şey yaratma imkanın yok demektir.
 
Kolay olamadığını da kabul etmek gerek bugüne kadar böyle yaşamış birinin hayatının kontrolünü ele alabilmek için hayır demeyi öğrenmesi, ama artık uyan, kişisel gelişim ve evrimin zamanıdır bugün...
 
Sadece dedikodu yapmak için seni kahve içmeye çağıran arkadaşına örneğin, bugün hayır de. veya karamsarlık ve olumsuzluğu ile tanınan o insanlarla buluşma teklifine bu kez, kaldı ki herkes tarafından sevilmeye çalışmak da hastalıklı bir duygudur unutma.
Hayallerine gülen ve daha iyi bir yaşama ulaşmak için kendini geliştirme fikrini aşağılayan, kitap okumadığı için okumayı bir zaman kaybı olarak gören onlara, yakınların dahi olsalar hayır de artık.
Ve
zamanından
hayat
çalan
o
insanlara...
öncelikle kabul et ki herkes tarafından sevilmen gerekmiyor ve herkesin her işine koşman da mümkün değil.
 
Önceliklerini iyi tayin et yani. Hedeflerinden emin ol ve sonraki zamanlarda neleri yapman gerektiğini öncelikle iyi planla..
 
Elbette bu yeni 'sen'den etrafındaki bazıları memnun olmayacaktır. Ancak hayatı gerçekliklerin ve hayallerinle uyumlu biçimde yaşayabilmen için başkalarının onayına ve gerekli gereksiz herkesin sevgisine ihtiyacın yok.
 
İhtiyacın olan şey saygı. Saygı göster ve saygı gösterilmesini bekle. Bu tavırda isen zaten, o halde bu kez gerçekten hayır demekle başla işe, gerçek hayatına zaman ve enerjin kalsın diye.
Gerçekten gerekiyorsa eğer ve hayır diyemeyen bir insansan eğer bir daha düşün,, zira gerçekten düşünürsen, gerektiğine emin olacaksın zaten..
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..