Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

 
Kategori
Mizah
 

Hayırlı Günler!

Hayırlı Günler!
 

Bu yazının resmiyeti yoktur! Sakın ciddiye almayın!


Uzun süredir internet sitelerinde dolaşan bir ‘genelge’ var.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelge aynen şöyle;


“Kamu binalarında çalışanların ve hizmet alanların birbirleri arasında beşeri münasebetlerinin başlangıcı olan selamlaşma 5387 sayılı kanun ile hükme dayanılarak ilgili genelge ile de uygulamaya konulmuştu.
12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum öncesinde kamuoyunda yanlış anlamalara meydan verilmemesi ve vatandaşların tercihlerinin etkilenmemesi amacıyla ilgili genelgede belirtilen devlet dairelerinde selamlaşmaya ait hükümler iptal edilerek 13 Eylül 2010 tarihine kadar aşağıdaki şekilde düzenleme yapılmıştır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında gerek kamu çalışanları arasında gerekse kamu çalışanları ile hizmet alıcılar arasında ‘HAYIR’lı işler”, ‘HAYIR’lı günler’ gibi selamlaşma kalıpları kullanılmamasına özen gösterilecektir.
Ülke gerçekleri ve demokrasi ile seçim gerekleri göz önüne alınarak yapılan düzenlemenin ilgili hükümlerine uygun hareket edilmesi için bakanlıklarca, yerel yönetimlerce, kamu kurum ve kuruluşlarınca gereken önlemin alınması, tebliğin çalışanların ve halkın görebileceği yerlere asılmasını önemle rica ederim.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.”

Tabii ki böyle bir şey yoktur,muzip vatandaşın biri şaka yapmıştır herhalde.

Ama olur mu olur! Diye bir şüphe var mı kafada? Olay budur...

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..