Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

18 Şubat '21

 
Kategori
İnançlar
 

Hayırlı Kandiller

 
Bol ihsan ve ikram sahibi olan, Rabbimizin selamıyla; güzel ülkemizin ve tüm İslam âleminin, kalplerimizin huzura kavuştuğu, gönüllerimizin güzellik bulduğu, Regaip Kandili ’ni tebrik ediyor, Mübarek gecemizin bütün iyi yürekli insanlara bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
 
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, ânın bir asra bedel olduğu bu gece, dualarda birleşmek umuduyla Reğaip Kandiliniz Mübarek olsun... Rahmeti bol Yüce Allah Ramazan ayına da afiyetle ulaşmamızı nasip etsin, inşallah... Hayırlı kandiller...
 
Regâib, arapça bir kelimedir ve “reğa-be” kökünden gelmektedir. “Reğa-be”, kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. 
 
“Reğîb” kelimesi ise, “reğabe”‘den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir.   
 
Mübarek üç aylardan Receb’in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. 
 
Yüce Rabbimiz bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. 
 
Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir. 
 
Bu gecenin hürmetine yapılan ibadetler, iyilikler, ikramlar, dualar Yüce Yaradan'ımız Allah tarafindan kabul olunsun inşallah.  Cuma vakitlerimiz hayırlara vesile olur inşallah... 
 
Bu geceyi sıkıntılardan kurtuluşa fırsat bilip birbirimiz için dualar edelim. Ülkemiz için, milletimiz için, vatan bekçilerimiz için dualar edelim. Gidenlerimize, gelenlerimize dualar edelim. Dualarla ısınsın yüreklerimiz...Selametle vesselam...
 
Ayfer AYTAÇ
www.ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..