Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '16

 
Kategori
Güncel
 

Hayırlı uğurlu olsun

Hayırlı uğurlu olsun
 

Cerablus ziyareti


Dün  çeşitli TV kanallarında rast geldiğim bir haber çok diikatimi çekti.

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı FATMA ŞAHİN’ in CERABLUS’ u ziyareti...

Malum; Son gelişmeler ışığında ve bölgenin TERÖR faaliyetlerinden arındırılmasının hemen ardındından yapılan bu ziyareti çok anlamlı buldum.

Herkesin takip ettiğim ve bildiğim kadarı ile FIRAT KALKANI harekatından önce 4000-5000 lere kadar gerilemişti. Kentin güvenli hale gelmesi ve hatta yaklaşan KURBAN BAYRAMI nedeni ile Türkiye’ de barınan, bölge halkından olan 200-300 kadar Suriyeli bayramı geçirmek ve yakınlarını ziyaret maksadı ile evlerine geri dönmeye başladı. ‘’Ev ya da evlerinden geriye ne kaldıysa artık. ‘’ Ne kadar doğru bilemiyorum fakat TÜRKİYE’den dönenler ile bölge içinden geri dönüşler ile birlikte nüfusun tekrar 15000 civarına çıktığı şöyleniliyor.

Ve bu sayının bölgenin daha da güvenli hale gelmesi halinde daha da artacağı ön görülüyor... Tüm bunlar güzel gelişmeler en azından misafirlerimiz ve Türkiye açısından.

Tabi bunların yanında kentin alt yapı çalımalarının; TÜRKİYE tarafınca üstlenilmesi, yerleşik halka ve geri dönenlere gıda içme suyu gibi temel  hizmetlerin verilmeye başlanması, hatta elektriğinin Türkiye tarafınca karşılanacak olması ve bunlar gibi onlarca hizmetin verilecek olması da güzel şeyler. Aynı GAZİANTEP’ in bir ilçesiymiş gibi hizmet veriliyor.

Manyel manyel içinde, anlayan anlamıştır.

GAZİANTEP’ in ilçelerini bir hatırlayalım.

Araban, İslahiye, Karkamış, Kilis, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli, Şahinbey, Şehitkâmil, Yavuzeli. Ve CERABLUS.

Yanlış mı saydım ?

EH !!! Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun diyelim mi?

 
Toplam blog
: 33
: 905
Kayıt tarihi
: 18.02.16
 
 

Güncel, analizler, komplo teorileri, tarih, siyaset, magazin, kısa notlar, hikayeler, eleştiriler..