Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '07

 
Kategori
Eğitim
 

Hayırsever eğitim gönüllüsü

Hayırsever eğitim gönüllüsü
 

Kim ne derse desin sayın Kadir Has ve onun gibi ülkesinden kazandığını yine ülkesinin geleceğine harcayanlar asla unutulmayacaklardır. Yirmibeş tane okul, üniversite ve daha bir çok yardım...

Her şeyin sonradan görme zenginlere odaklandığı günümüzde sebebini nasıl düşünürseniz düşünün yapılan davranış, ortaya konulan eserler saygı duyulacak özelliklerdir. Akbank hisselerini sattıktan sonra bir kalemde iki yüz milyon dolar bağışlayarak vakıf kuran Sn. Has, ömrünün son gününde de yine Kadir Has Üniversitesi'nde toplantılara katılarak örnek bir insan olarak aramızdan ayrıldı.

Dünyada dolar milyarderleri olarak listeye giren diğer iş adamlarına bir ders olur mu bilemem ama herkesin bu ülkenin sorunlarına çözüm için güç vermesi birey olarak topluma en önemli borcudur. Ülkeye yapılan gönüllü bağışları, okulları, vakıfları vb. yatırımları alkışlamak gerekir.

Devletin yapması gereken işleri gönüllü katkılara bırakmak temelde doğru bir yaklaşım değildir ancak; en azından katkıda bulunanların anısının yaşatılması bir görevden öte zorunluluktur.

Sözü olabildiğince uzatmak mümkün ama en azından bu ülkedeki varsıllar Sn. Kadir Has'ı örnek alsalar eminimki bu ülkenin sorunları daha da azalır.

Geçmişte ülkeyi yöneten politikacıların beceriksizliklerinden ötürü özellikle gelişen gönüllü vakıf işleri bir anlamda bana göre siyasetçiye de tepki idi. Şu yada bu şekilde verdiği verginin amacına uygun kullanılmadığını, yandaşlara, hortumculara akıtıldığını düşünen iş adamları önemli işler yapmışlardır. En azından vakıfları aracılığı ile yaptıkları halka (Sermayedarların vicdanını rahatlatma çabası gbi görülebilsede) yansımıştır.

Yaşamı iş adamlarına örnektir.

Cumhuriyet ve değerleri ile çatışmadan bu ülkeye hizmet edilebileceğini herkese göstermiştir.

Işığı bol olsun.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..