Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '16

 
Kategori
İnançlar
 

Hayırsever insan normalin üzerinde mutludur.

Hayırsever insan normalin üzerinde mutludur.
 

Son yirmi senedir Antalya'da ikamet ediyor olsak da üç yıldır memleketimiz Isparta ile  bağlantılarımız güçlendiğinden gidiş-gelişlerimiz adeta ritüel halini aldı. Ortalama haftada bir, kışın zorlu şartlarında 15 günde bir tekrarlanan, tekrarlandıkça bize heyecan veren bir yaşam döngüsü haline geldi bu seyahatler...

Seyretmeye doyulamayan,  yol boyunca doğal yeşilin hakimiyetindeki bu coğrafya insana bir huzur ve dinginlik veriyor.

Isparta'dan çıkışın 45. km. sinde ana yolun sağında göze çarpan bir cami ve aş evi var. Bakkalı, manavı, şadırvanı, Kur'an kursuyla tam bir külliye ki; aslen Yozgat Boğazlıyan'lı  hayırsever iş adamı Ferhat Uzunlulu tarafından annesi hacı Yüksel Uzunlulu adına yaptırılmış ve annesinin adını taşıyor.

 

hacı yüksel uzunlulu cami ile ilgili görsel sonucu 

Camiin yanı başındaki aş evinde yılın her günü yoldan geçenlere yemek ikram ediliyor. İçinde bulunduğu Bucak Çamlık köyü halkına da ramazanlarda iftar ve sahur yemeği veriliyor. Günün her saatinde yoldan geçmekte olan herkese buz gibi soğuk ayran, limonata ve yöre meyvelerinden oluşan doğal meyve suları...

Dağınık yerleşimdeki Çamlık köyü halkı iftar yemeklerinde bir araya gelip sohbet ederek birlikte ibadet etme fırsatını yakalıyorlar. Halk çok memnun bu durumdan.

 

Tüm masrafları sanayici Ferhat Uzunlulu sağlıyor, isteyen dernek adına bağış da yapabiliyor.

http://www.bucakhaber.biz/yoldan-gecenlere-iftar-yemegi-veriliyor/

Dün,  Antalya'ya dönüşümüz akşam saatlerine rastladı ve bu camideki aş evinin sürücü ve ailelerine ikram ettiği iftar yemeğinden bize de nasip oldu. İftardan bir kaç dakika sonrasında oradaydık ve kapıdaki gençler sanki tanıyorlarmış gibi güler yüzle hoş geldiniz diyerek buyur ettiler.

Üzerlerinde çorba, ana yemek, pilav, salata ve meyve olan bir kaç masa boş kalmıştı. Bütün gençler gönüllü olarak hizmet ediyorlardı.

Yemekten sonra Ferhat bey ile annesi Yüksel hanıma dua etmeyi unutmadık ve hizmet eden gençlere de teşekkür ettik.

Organizasyon kusursuzdu. Maddi ve manevi emeği geçen herkesten Allah razı olsun. 

Devam eden yolumuz boyunca sohbetimize konu oldu.

Maddi yetersizlikteki 60 öğrenciye burs veren, Isparta'da bir ortaokul yaptıran annesinin adını taşıyan camiin yanı başındaki aş evinin tüm masraflarını karşılayan bu gibi iyiliksever ve güzel gönüllü insanların sayılarının çoğalmasını diledik.

İnsan yaşamını çıkmaza sokan kargaşaların, kötülüklerin ve illegal hareketlerin artmakta olduğu ülkemiz, bu gibi güzel gönüllü insanların yüzü suyu hürmetine yani sayesinde ayakta kalmakta.

İçten dilemekteyiz ki, bu yazdığım genel görünümün tüm ülke sathına yayılması ve içimize mutluluk vere  (akşam karşılaştığımız)  dost selamların ve sıcak gülümsemelerin çoğalması...

Selam ve saygılarımla...

Yurdagül Alkan.

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..