Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Hayri Kozakçıoğlu intihar etti mi?

Hayri Kozakçıoğlu intihar etti mi?
 

Terör ve mücadele dedimmi bir dönem onun adı gelirdi hep aklımıza.


Hayri Kozakçıoğlu dedim mi benim aklıma çatık kaşlı, sert mizaçlı, orta çağdaki cellatların tipibi andırır korkunç bir yüz gelmekteydi. Sanki devletin uzlaşmaz ve sert yüzü onun yüzünde yansımaktaydı. Tıpkı çocukluğumdaki öğretmenim, babam, Kızılay'daki Cumhuriyet heykelleri hep aynı asık suratla "Uslu dur haaa" diye bakmaktaydı tebasına.

Türkiye onu OHAL (Olağan üstü hal bölge) valisi olarak tanıdı daha çok. Türkiye'de Terör olaylarının en fazla olmaya başladığı dönemlerde OHAL Valiliği yapmıştır.

1 Eylül 1993 tarihli Sabah Gazetesinde Valiykende 250 bin dolar tutarında ki Türk lirasını kendi adına açılan hesaplara aktarmaktan dolayı suçlandı. Demirel Cumhurbaşkanıyken bu paranın örtülü ödenekten terör için mücadele amaçlı harcandığını açıklanırsa devlet sıkıntıya düşer dedi.

Sonuçta ne olursa olsun o ve onun dönemi Terörle mücadelenin en kanlı dönemi olarak anılacaktır. Gözaltında adam kaybolmaları, yargısız infaz söylemleri hep onun adıyla anıldı. Mehmet Ağar ve Hayri Kozakçıoğlu jakoben terörle mücadele anlayışları ile terörün daha fazla kitleselleşmesine ve PKK'ya olan desteğin daha çok artmasına yol açan adamlardır.

80'li ve 90'lı yıllar terörle mücadelede fiyaskonun yaşandığı yıllardır. Öldürülen her Kürt baba'nın amca'nın, dayının, abi'nin yerini oğulları, yeğenleri, kardeşleri aldı. Ne Ağar ne de Kozakçıoğlu ne da o zamanki rejim işin buralara geleceğini tam hesap edemediler. Edemezlerdi de.

Ben Kozakçıoğlu'nun kederli ailesine başsağlığı dilerim.

Lakin kendisini ahirete vermeyeceği hesaplarla gittiği düşüncesindeyim.

Şayet intihar ettiyse bu zaten inancımıza göre cehennemlik bir suçtur.

Ben ise onun Devlet'in geçmişteki jakoben siyasetlerini açığa çıkarmaması için suikaste kurban gittiği düşüncesindeyim....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..