Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '11

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Hayvan barınakları 2

Hayvan barınakları 2
 

Barınakta hapis hayatı yaşayacağına, Evinin bahçesinde çok daha mutlu olmaz mı şu sevimli dostumuz?


Birkaç gün önce hayvan barınakları ile ilgili yazdığım ilk yazıya gösterdiğin ilgiye teşekkür ederek başlamak istiyorum yazıma güzel okuyucum. Bildiğin gibi, konuya temel bir giriş yapmıştım güzel okuyucum. Bugün konu hakkında düşüncelerimi yazmaya, konuyla ilgili yeni çözüm önerileri dile getirmeye devam edicem izninle. 

Barınaklarla ilgili temel meselelerden biri de bu barınakların üzerine konacağı arsaların durumudur hiç kuşkusuz. 

Ancak Türkiye Cumhuriyeti üzerinde sahipsiz görünen arsaların halen yaklaşık %40 Hazinenin elinde. 

Her bir barınak için maksimumum 1000m2 arsaya ihtiyaç olduğunu düşünelim. Eminim ki bir çok mahallede 500m2 alan bile fazlasıyla yetecektir mevcut ihtiyacı karşılamaya. Türkiye'nin yüzölçümünü yaklaşık 800.000 km2 olarak alırsak maksimum ihtiyaç olan 972.000 m2 deve de kulak kalacaktır kanımca. Yapılacak işin bir sosyal sorumluluk projesi ve kamu hizmeti olduğunu düşündüğünüzde; sağlanacak çok yönlü fayda sizin de içinizi huzurla dolduracaktır fazlasıyla. 

Bir diğer konu da hayvanları sahiplendirme meselesi bildiğiniz gibi. Sağlık Bakanlığı'nın "gerçek" ve "samimi" destek vereceği, iyi düşünülüp, organize edilmiş bir sahiplendirme projesi; belki de ne sokakta ne barınakta bakıma muhtaç hayvan bırakır. 

Sağlık alanında, birçok konuda başarılı kampanya ve projeye imza atan Sağlık bakanımız sayın Recep Akdağ'ı kamu vicdanı adına göreve davet ediyorum. Konuya yakın ilgisi ve himayesi mucize sayılabilecek çözümlere yol açabilir umulandan da çabuk bir hızla. 

İlaç ve aşı giderleri ve veteriner temini de önemli bir diğer konu kanımca. 

Eminim ki böyle bir proje hayata geçtiğinde haftada sadece 1 gün için istenecek desteğe "Evet" diyecek yüzlerce veteriner gönüllü olarak sıraya girecektir. Koskoca bir mahalleden 1 gönüllü veteriner hekim çıkar heralde! İnsanlık tümden ölmedi ya! 

İlaç ve aşı giderleri için: 

a) Gönüllü bağış esasına göre düzenlenen bağış kampanyası 

b) Her veteriner hekimin ayda sadece 10 lira katkı sağlaması 

c) Reklam veya tanıtım desteği karşılığı ilaç ve aşı temini 

4) Sağlık bakanlığı ya da uygun bir kamu harcama organından parasal destek alınması 

5) Hayvansever derneklerinin tek bir konfederasyon çatısı altında toplanıp, mevcut kaynakların tek bir elde toplanması ve doğru ve şeffaf bir harcama politikası oluşturulması açısından faydalı olur kanımca. Ayrıca kamu adına denetimi de rahatlıkla yapılmış olur bu derneklerin kolayca. 

Bak! bir taşla kaç kuş vurduk. Gördün mü güzel okuyucum? 

Hep söyledim. Yaşadığım sürece de söylemeye devam edicem. Bu ülkenin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. 

Yeter ki doğru insanlar, doğru zamanda, doğru yerde, adam gibi organize edilsin. En temel eksiklik, ilgisizlik. Başka bir şey değil. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..