Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '12

 
Kategori
Yılbaşı
 

Hayvan mısınız, yoksa ?

Hayvan mısınız, yoksa ?
 

Daha önce bir yazımda “Benim Yazımı Okuma!” demiştim. Nedenini de belirtmiştim.

Oradaki nedenleri yazmayacağım, ancak şu nedenleri yazacağım.

Cahil iseniz,

Okumuş cahil iseniz,

Doğru bildiğiniz yanlışları düzeltmediyseniz,

Bilgi kirliliğinden kurtulmadıysanız;

Yazılarımı he zaman YANLIŞ anlayabilirsiniz. Bu durumda hem size yazık hem bana yazık olur; başkalarına da ayıp ve haksızlık olur. Üstelik çok rahatsız olursunuz. Çünkü ayrıca sabrınız da yoktur. Bu durumda her yazı size göre değildir. Tansiyon, kalp, şeker, nefes darlığı… Tüm bunlara dikkat etmek gerekiyor.

Şimdi Hicrî (l Muharrem 1434) senesindeyiz; ayrıca Milâdî ( 1 Ocak 2012) senesindeyiz. Ancak kısa bir süre sonra Milâdî (1 Ocak 2013) sene başına gireceğiz; belki tek başına, belki birileriyle.

Bu durumda biliyorsunuz, herkes türlü türlü dileklerde, kutlamalarda bulunup ayrıca yeni senede bir şeyler beklemektedir.

Böyle olunca herkes burcuna göre bir şeyleri merak ediyor, edecek.

Öyleyse buna cevap verebilmek için;

Hayvan mısınız, yoksa hangi hayvansınız veya hangi burçtansınız gibi soruları bilmeliyiz ki doğru cevap verelim.

Biliyorsunuz genelde burçlar hep hayvan ismiyledir; balık, koç, oğlak, akrep… Bunlardan bizim ailede de var.

Çin Takvimi’ne göre fare, yılan… vb. de varmış. İyi ki Çinli değiliz veya Çin’de yaşamıyoruz.

Neyse konumuza döneyim; bu durumda mecburca bir hayvanın ismini ve özelliğini taşıyacaksınız. Tekrar aynı soruyu sormacaya gerek yoktur.

Ne yazık ki ben medyum da değilim, kâhin de değilim; kendi hâlinde bir yazarım, bir şairim. Bildiğim şey ise; kimimiz ölecek, kimimiz yaşayacak, kimimiz de yeni doğacak.

Kısaca ben size“Mutlu Yıllar!”, “Yeni Yılınız Kutlu Olsun!”, “Yılbaşınız Kutlu Olsun!”, “Yeni Yıllar!” gibi  şeyler dilemeyeceğim. Nedenini ise sormayın, kendiniz anlayın.

Ancak burcunuz ne olursa olsun; tüm okurlarıma doğru bilgi, doğru Türkçe çerçevesinde Allah’tan sağlık, huzur, mutluluk, başarı, anlayış, algılayış, adalet, samimiyet, iyi niyet, tedbir, güvenlik, rahatlık, bolluk, iman, bilgi, ahlâk,şuur, akıl, insancıllık, dostcanlık, barış, iyilik, ihlâs dolu bir yaşantı dilerim. Bir burç da terazidir, hayatınız dengede olsun.

Her şey gönlünüzce olsun; maddesel, manasal kazancınız bol olsun; günahlarınız ve suçlarınız veya haramlarınız yahut düşmanlarınız az olsun; gerçi hiç olmasa daha iyi de, bu mümkün değil, yoksa mümkün mü?

Yine de bir tevbe kapısı açıktır.

Hepinize mutlu günler!  

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..