Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '15

 
Kategori
Deneme
 

Hayvan olun biraz..

Kinayeli bir başlık değildir bu cümle.. Evet doğru okudunuz.. Lütfen hayvan olun biraz.. Seviyorsanız hayvan gibi sevin, nefret ediyorsanız hayvan gibi nefret edin, umursamıyorsanız hayvan gibi umursamayın..

Acınızı mesele hayvan gibi yaşayın.. Uluyun kurtlar gibi canınız yandığında.. Ya da bir kedi gibi acı acı miyavlayın.. Ya da bir köpek gibi ağlayın.. Saklamayın acınızı yaşayın sonuna kadar.. Tutmayın içinizde..

Sevincinizi yaşayın hayvan gibi.. Mutluluktan köpek gibi dilinizi dışarı çıkartın.. Kuyruğunuz yoktur belki sallayacak ama dans edin siz de.. Kediler gibi sırt üstü yatıp sürtünün.. Kuşlar gibi cıvıl cıvıl olun.. Yaşayın sevincinizi..

Nefret edin hayvanın hayvandan nefret ettiği gibi.. Mertçe, dürüstçe.. Gösterin ona dişlerinizi, hırlayın, avlayın.. Kuşlar gibi cüsseniz küçük olsa da ondan nefret ettiğinizi göstermek için bedeninizi tüylerinizle büyütün, boyunuza posunuza bakmadan kavgaya hazır olun.. Tek silahınız bir kokarcanınki gibi kötü bir kokudan ibaretse salın gitsin.. Kokunuzun büyüklüğünün nefretinizin büyüklüğüyle denk olmasından çekinmeyin.. Hatta bilakis buna özel bir ihtimam gösterin..

Merhamet edin hayvanın hayvana merhamet ettiği gibi.. Sizden olmayana tahammülünüz yoksa bile kendi cinsinizden olana merhamet edin, bir aslanın bir aslanı avlamadığı gibi.. Arslan olmak fazla geldiyse eğer bir çakalın bir çakalı avlamadığı gibi diyeyim..

Umursamazlığınız bile hayvanlar gibi olsun.. Hayatlarını belgesele alan insanları hayvanların umursamayışı gibi.. Ya da karnı yok bir etoburun yanına gelen yavru ceylanı umursamadığı gibi..

Bir süreliğine insanlığınızdan kurtulun.. Acınızı sizi sevmeyen insanlar size oh demesin diye saklamaktan, sevincinizi nazar değer diye gizlemekten vazgeçin.. Nefretinizi “Ya yenilirsem, beni alt eder, onun nefreti beni öldürür” korkusu yaşamadan, merhametinizi bir gün merhamet edilecek hala düşmemek için değil gerçekten merhamet duyduğunuz için yaşayın..

İnsan  olmak bu kadar zorken hayatta kalmak istiyorsanız ve yaşadığınızı anlamak, nefes aldığınızı hissetmek istiyorsanız lütfen sadece biraz hayvan olur.. İnsan olmayı zorlaştıran en büyük şey, duygularınızı yaşayamamaktır.. Bizi ilgilendirmeyen şeyleri umursayıp kafaya takmaktır hayatımızın zor yapan.. İş yerinde kızdığımız zaman işimden olurum kaygısıyla susmaktır.. Ay başımıza kötü bir şey gelecek kaygısıyla katıla katıla gülememektir zor olan.. Nefretinizi içinizde tutmaktır sizi yıpratan.. Ya da nefretinizi göstermek yerine hain planlar yapmaktır beninizi yoran.. Bir süreliğine sizi kontrol eden şu süper egonuza ( toplumsal kurallar vs. ) çüşşş deyin ve duygularınızın zincirli kapısını açın.. İşte o zaman görün bakın biraz hayvan olduğunuzda aslında ne kadar da mutlu bir insan olduğunuzu fark edeceksiniz..

 
Toplam blog
: 3
: 214
Kayıt tarihi
: 01.01.14
 
 

Sosyoloji mezunuyum. Özel bir şirkette asistanlık yapmaktayım. Spor yapmaktan ve kitap okumaktan ..