Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '10

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Hayvan severleri koruma derneği

Hayvan severleri koruma derneği
 

hayvan sevgisi üzerine


Kedi seven tırmığına katlanır. Gülü sevenin dikenine katlandığı gibi.. Sevecendir kediler yumak gibi tüyleri ile keskin çizgili tekirleri ile Ankara sı Van’ı renkli gözleriyle. Birde Kangalımız vardır meşhur tescilli marka revaç görür bütün dünya da. Odamıza giren bir kelebeğin kısacık ömründen kaybetmemesi için incitmeden nazik yöntemlerle çoğumuz dışarı çıkması için çabalar dururuz. Balkonlarımızın tavanlarında ışığa ısıya yakın güvenceli kozalar yapışır ( Ali dayıdır lakabı) kırlangıç yuvaları gibi köşelere yapışmıştır. Balkon temizliğinin kapsam alanı dışında tutarız onları.Bir mevsimlik misafirliklerinde. Velhasıl kuşundan kelebeğine, kedisinden köpeğine kadar severiz hayvanları. Yaklaşımlar farklı olsa da netice de bir sevgi vardır. Kimi bakar bahçesinde kimi bakar evinde. Alman kurt köpeğim ısırmış bir komşumu kellesini istediler benden hemen, kafası kesilmeli beyninden sıvı alınmalı ve kuduz olup olmadığı anlaşılmalıymış. Aşı kağıtları, beslenmesi ve hijyenik yuvası bilindiği halde almış başını gitmiş kuşku. Veterinere götürmüşüz kuduzlukla ilgili hiçbir emare olmadığını fakat yine de tecrit edilerek gözetim altında tutulması istenmiş. Bahşayiş köyünde bir köpek rehabilitasyon ünitesine 15 gün boyunca emanet etmişiz. Bu arada komşumuz iğnelerini olmuş gayet sağlıklı.

Kırk yıllık komşumuz gönül koymuş. Zira onun gözünde ha köpeğim ısırmış ha ben hiç fark etmiyor. Neredeyse bana bir daha olmasın ısırma diyecek. Yeni yeni vazgeçilen bir yöntem belediye tarafından köpek zehirleme olayları minimum seviyeye indiği şu süreçte yine de bazı hayvanlara tecrit uygulanmakta. Tavşanlar aç susuz haliç adacıklarında, eşekler hayırsız adada bırakmışız kaderlerine. Öldürmek ya da ölüme terk etmek ne fark varsa arasında?

Hayvan sever dernekleri kurulmuş, bir kamuoyu oluşturulmuş birlikte hareket edebilen bazı olaylara karşı duruş ve tepkilerini gösteren. Ancak derneklerde çeşitlenmiş, kanarya sevenler, kaniş severler diye arada sevmediklerimiz olsa gerek Tüm kelimesini koyamamışız başa Hayvan sever dernekleri kurulmuş genelde başı hayvan dostu ev hanımlarının çektiği platformlar ağırlıkta. Bazen gösterilen tepkiler fanatizm ölçüsünde sınırları zorladığın da kendileride tepki görmüşler bu fikir karmaşasında, kimi zabıtanın üzerine yürümüş, kimisi hayvanseveri tartaklamış. O zaman ne yapmalı? Tepkilerin nümayişlerle desteklendiği durumlarda bu hayvansever insanlara biber gazımı sıkılmalı yada tazyikli su mu? Yoksa bir dernek mi kurmalı acaba adı ‘’ HAYVANSEVERLERİ KORUMA DERNEĞİ’’ olabilir mi?

Hoş kalın dostsuz kalmayın.
 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..