Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '08

 
Kategori
Mizah
 

Hayvancıklar

Hayvancıklar
 

Tuhaf tuhaf yazılar görüyorum “Buraya çöp atan eşektir” gibi geçen bir öğrencim okumuş öğretmenim dedi dayım dün çöp attı oraya şimdi eşek olur mu? Sizin ailede de bu tür şeyler yapan var mı?(Kibarca sizin ailede de eşek var mı?) diyor.

Zavallı hayvanları neden böyle kötü işlere alet ederler ki siz hiç yere çöp atan eşek gördünüz mü? Ne güzel hayvanlardır onlar Murat KEKİLLİ dünyanın en güzel gözleri eşeklerdedir diyerek değerlerini vermiş. Biz insanlar arasında hep kötü şeyler hayvan adlarıyle anılır… Birisi kaba bir hareket yaptığında höst deve deriz kaba bir deve görmüş gibi ya da saçma sapan işleri yapanlara öküz müsün oğlum deriz öküzler sorunsuz otlanan yiyeceğini yiyen kızdırmazsan çokta sakin hayvanlardır. Bence hayvancıkları böyle kötü kelimelerde kullanmayalım toplumdan kişiler seçerim mesela kaba saba hayvan adlarıyla anlattıklarımız onların adlarıyla anlatalım o isimleride normalde koymayı yasaklayalım mesela çok kaba birimi ferit o ismi koymayı yasaklayalım artık birisi kaba bir şey yaptı mı höst feritmisin diyelim yada birisi sınırı mı aştı hoşt köpek yerine hoşt Gökhan diyelim …

Bide bu hayvancıkların seslerinden kötü yorumlar yapanlar vardır. Akşam ve yatsı ezanı arasında köpek ulursa o civarda biri ölür. Gece vakitsiz horoz öterse savaş çıkar. Tavşan, tilki ve kara kedi yolu keserse, uğursuzluk gelir. Kara karga kimin evinde öterse, o haneden cenaze çıkar. Baykuş kimin evinde öterse o haneden cenaze çıkar. Baykuş kimin evinde öterse o haneye ya bela gelir, ya da ölüm. Kurbağalar sesini yükseltirse yağmur yağar.ah zavallı hayvancıklar bu kadar suçsuz olupta hep olumsuzluklara bağlanan zavallı hayvanlar.. Neler yaparız bu hayvanlara köpeğin ulumasını önlemek için köpek kovalanır, taşlanır, önüne ekmek doğranır, ‘başını ye’ denir. Baykuş da sesinin ve yüzünün sevimsizliği, yıkıntılarda ve terkedilmiş yerlerde yuva yapması bir ölüm kuşu olarak bilinmesinin temelinde yatan nedenlerdendir. Baykuşun da tıpkı köpek gibi salt ötmesi ile değil, aynı zamanda ötüş biçimi, ötme zamanı, konduğu ve öttüğü yerle de ölüm habercisi olduğuna inanılmaktadır.

Kısaca hayvancıkları rahat bırakalım güzel kelimelerede devam edelim aslan gibisin koçum benim gibi hoşçakalın.

Not. Burada kullanılan isimler mizah adına kullanılmıştır kesinlikle yanlış anlama olmasın.

 
Toplam blog
: 79
: 1155
Kayıt tarihi
: 11.02.08
 
 

Sınıf öğretmeni. 39 yaşında. İstanbul'da görev yapıyor içinden geldiği gibi yaşıyor ve yazıyor.....