Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

Hayvanlar da bizim gibi sıkılırlar mı acaba?

Hayvanlar da bizim gibi sıkılırlar mı acaba?
 

Kaldı ki biz bir de iş güçle uğraşıyor oyalanıyoruz, zaman geçiyor; hayvanların böyle şeyleri de yok. Eğer hayvanlarda da bizde olduğu gibi sıkılma, zaman geçirememe durumu varsa yandılar valla!

Ya hayvanlar akılsız mahlûklar, sıkılmayı ne bilsinler… Bilemiyoruz işte. Esniyorlar, biraz durunca kalkıp geziyorlar falan. Sanki sıkılıyorlar. Literatürde hayvanların da bizim gibi sıkıldıklarına dair bir şey okumadım.

“Senin işin gücün yok mu be adam…” Merak işte ya! İnsan merak ediyor. Sıkılıyorlarsa yazık yani. Bir de sıkıntılarını önlemenin yolu yok. İki daldan dala atla, bir zıpla, bir mele… Koca hayat (ömürleri bize göre kısa ama bizim gibi 80-100 yıl yaşayanları da var) bir şey yapmadan böyle hayat geçer mi? Gerçi örneğin kelebeğin 6 haftalık ömürde sıkılmaya bile vakti olmaz; iki pır pır sonra fır…

Hayvanlar sosyal varlıklarmış… Sosyal olsalar nolur, Beyoğlu’nda sinemaya mı gidecekler; en fazla dağlarda sürt… Belki hayvanları da eğlendirmek bizim görevimiz; yazık baksana Karabaş nasıl gözümüze bakıyor, zengin evlerinin kedileri hiç sıkılırlar mı? Köpekler sokaklarda nasıl keyifle oynuyorlar. Yok canım, bence hayvanlar sıkılıyorlar. Ortamını bulunca oynamalarından belli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..