Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '13

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Hayvanlar evcilleşmekle çok şey kaybettiler; keşke vahşi kalsalardı

Hayvanlar evcilleşmekle çok şey kaybettiler; keşke vahşi kalsalardı
 

Zaten onlar evcilleşmediler, biz zorla ağıllarımıza doldurduk. Yani şimdi evlerimizdeki, ahırlarımızdaki, ağıl, barınak ve çiftliklerimizdeki bütün hayvanların henüz evcilleştirilmediklerini, vahşi olduklarını düşünelim. Milyonlarca küçük ve büyük baş hayvanın, koyun, kuzu, kedi, köpek, at, eşek vs. dağlarda ormanlarda olduğunu varsayalım. Gözlerinizin önüne müthiş bir tablo geliyor değil mi?

Zaten yaratıldığı haliyle doğa budur; böyle olması gerekir. Biz hayvanları evcilleştirmeseydik yaşayamayacaklar mıydı? Ama herhalde onlar değil asıl biz yaşayamayacaktık. Hayvanları it kurt yemesin diye mi evcilleştirdik? Yani onlar için mi yaptık bunu? Bence it kurt yeseydi daha iyiydi.

Bir de seçerek evcilleştirmişiz; işimize yarayanları yani. Eşeğin yerine gorili evcilleştirseydik de sırtına binseydik bakalım. Seni gidi uyanık insanoğlu seni! Kaburga dolması neyden olur? Çakaldan olmaz her halde; etli butlu koyun. Keserken elini de ısırmaz. Sırtlan kes de göreyim seni; et yemeye tövbe edersin valla!

Dinimize göre eti yenen hayvanlar da maşallah uslu manda. Tam da insanoğlunun midesine göre. Vahşi köpeklerin eti niye yenmiyor ki. Kim kimin etini yerdi görürdük. Seni gidi uyanık âdem. Bu dünyada işin iş. Acıkınca çevir kuzuyu, şükret yaratanına. Hani bir de yaratan anlatıldığı gibi değilse cehennem kazanlarında seni çevirirler artık. Ben bu insanoğluna güvenmiyorum. Bunlar haşa belki Kuran’ı bile yeniden yazmıştır!

Ya şu işe bak arkadaş; sözde bir kısım hayvanları evcilleştirip korumamıza almışız. Dağda taşta kurt kuş yemesin diye. Sonra oturup kendimiz yemişiz. Bir torba saman ver, akşama kadar sırtına bin. Allahtan teknoloji geldi de kurtuldu gariban eşekler.  Aslında hayvanları evcilleştirmek hayatlarına müdahale etmek. Yani zaten mantıklı değil ki; hayvanların yeri dağlar kardeşim. Kışta kıyamette üşüyorlarsa öyle alıştıkları içindir.

Ben Tanrıya şikâyetini doğrudan söyleyen biriyim.  Koyunu yaratmışsın ama koyun gibi insan yaratmamışsın. Âdemoğlu zavallı koyuna çakalsın ya çakalın karşısında da koyun oluyorsun nasılsa; yemiyor çünkü. Kaplanın eti yenmiyormuş, yiyemiyorum demiyor da. Bir dene isterse!

Kör gözlü kıvırcığa sor “dağlarda öleydim” diyecektir; kör bıçağı tercih eder mi hiç! Biz bile katil öldüreceğine Azrail öldürsün diyoruz; sanki acıtmayacak. Ölümün de bir şanı var yani. Gök çimenlerde kavuşmak ister Koyun Baba’ya!

Hayvanların vahşi kalmaları bizim için de iyi olurdu. Bir kere dağlarda hiçbir hayvanın nesli tükenmezdi; keyfinden mi kuruttu soyunu mamutum. Dahası hayvanların etine sütüne ümit bağlamaz kendimize yiyecekler üretirdik. Şimdi çocuk acıkmış, dolapta tavuk var. Ispanak yese olmaz sanki velet!

Hayvanların hesabı var gibi geliyor bana; bu işten bu kadar ucuz kurtulamayız. Cehennem kazanından bir kaburga dolması yolla, insanın sağ tarafından olsun! 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..