Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayvanlar ölünce üzülüyoruz ama kesilince üzülmüyoruz; hayvanlar kesilince ölmüyorlar mı?

Hayvanlar ölünce üzülüyoruz ama kesilince üzülmüyoruz; hayvanlar kesilince ölmüyorlar mı?
 

Hayvanları kesmek öldürmek değil sanki kestiğimiz zaman öldürmüyor muşuz… Bir de öldürmekle ölmek var… İkisi de aynı, sonuçta ölüyor…

Diyelim bir koyun bir yerde düşüp ölse ya da birisi öldürse üzülürüz. Ama aynı koyunu biz kesince normal oluyor. Madem öyle düşüp öldüğü zaman da üzülmeyelim, sonuçta ikisinde de ölüyor.

Bir de kedi köpek ölse üzülüyoruz, belki koyun ölse o kadar üzülmeyiz. Ya da ölürse/öldürülürse üzülürüz, biz kesersek üzülmeyiz. Kesmek normal öldürmek değil, o zaman keserek öldürelim.

Beylerin işine nasıl gelirse… Harbi delikanlı olun… Hayvanlar(özellikle koyun kuzu gibi eti yenen)öldükleri ya da öldürüldükleri zaman hayvana üzülmüyoruz, kesip etini yemediğimiz için üzülüyoruz.

Kedi köpek eti yense onlara da üzülmeyeceğiz, yazık oldu kebap yapardık diyeceğiz. Yani hayvanların bir şekilde ölmesi/öldürülmesi ile bizim onları kesmemiz arasında fark yok.

Bir de işkence var… Hayvanlara kötü davranılmasına tepki gösteriyor kapısındaki koyunu kuzuyu kesip yiyor, hiç anlamadım ki ben bu işten!

Demek ki kesip etini yediğimiz zaman hayvanlar ölmüyor! Bir de Allah bunun için yarattı filan hikâyeleri var. O zaman niye acıyorsun ki, vur kafasına ölsün! Hayvana acı çektirmeden kesecekmişiz! Kesiyorsun daha ne acısı!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..