Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '13

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Hayvanlara yapılan eziyet

Hayvanlara yapılan eziyet
 

resim: internet.


Yaşadığımız gezegende sık olarak meydana gelen hayvanlara yapılan eziyetler insanın kanını donduruyor !

Esasında bu konuda bir araştırma yapmayı düşündüm ama karşılaşacağım durumlar fazla üzücü olacaktır diye karar verdim.

Haber bülteninde denk geldiğim bir haberde, bir köpek barınağında çalışan birinin, canı her sıkıldığında köpeklere eziyet ettiğini, tüm gücüyle dövdüğünü, ağza alınmayacak küfürler savurduğunu ve onlara stres topumsun benim diyerek acı çektirdiğini gördüm.  Bu canavarca davranışlar çok düşündürücü gerçekten bunlara meydan verilmesi de aynı şekilde !

Aslında  gördüğüm bu olay diğer yaşananlara göre hafif kalır tabiki. Hayvanlar için, onların yaşam hakkına saygı duymak, çektikleri eziyetlerden kurtulmaları adına neler yapılabilir bunlar önem kazanıyor.

Hayvanlara yapılan eziyetlerde, bunları yapanların ailevi eğitimlerini sorgulamakta önemli. Sadistçe davranışlarda bulunan kişilere psikolojik değerlendirmeler yapılsa neler çıkar Allah bilir ! Her insan hayvanlara zarar vermiyor. Anlaşılıyor ki bu insanlar sorunlu belki de ruh hastası. Tedavi olup, sadistçe davranışlarına son verirler umarım.

İnsanlık dışı tutumlar, zavallı hayvanlara uygulanan şiddet ve diğer olaylar üzerinde önemle durulması ve çözüm önerileri getirilmesi  zorunlu olan konular haline gelmiştir.

Hayvanları sevmek belki zorunlu değil ama onlara düşmanca davranmak da insana hiç yakışmıyor.

Sokaklarda yaşayan ve yardıma muhtaç olan hayvanlar için gerçekleştirilen türlü çalışmalar sevindirici ancak yeterli olmadığı gün yüzüne çıkıyor.

Hayvanlara yapılan eziyetlere caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve bunlara yönelik engelleyici davranışlar bir nebze olsun işe yarayacak olmalı.

Savunmasız bir canlıya yapılan her türlü şiddet davranışının kınanmasının çok gerekli olduğunu düşünüyorum ve bunları yapan vicdansız insanların hakettikleriyle karşılaşmasını diliyorum !

 

 

selin428@yahoo.com.tr

 

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..