Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Hayyam 'dan Fazıl'a !

Hayyam 'dan Fazıl'a !
 

İşte müzisyen budur !


Fazıl Say ile yazdığım bu ikinci yazımda, gene Fazıl Say'a destek veriyorum.

Ben İslam dinine inanmış, iman etmiş, Allah'ın varlığına, birliğine bütün kalbimle inanan biri olarak, "ateist" olduğunu söyleyen Fazıl Say'a yapılan haksızlığa karşı geliyorum.

Yüce Yaradan bilinmek istedi, bizleri yarattı, bizden istediği en önemli şey " ihlaslı" olmak, bu da sahtelik ve riyakarlıktan uzak, samimi olmak anlamına geliyor.

Fazıl Say tweeter 'dan Ömer Hayyam'ın söylediği düşünülen, anonim de olabilecek bir  sözü paylaşmış. söz " Irmaklarından şarap akar diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her mümine iki huri düşecek diyorsun, cenneti ala kerhane midir?"

Ortalık karışmış, Fazıl Say'a gene saydırmışlar, savcı bir buçuk yıl hapis edilmesini  talepetmiş. İnsanların dini inançlarıyla ilgili böyle yorumlar yapılmamalıymış!

İşin aslı  bizim Allah'ın yarattığı canlılar olarak, asıl görevimiz "kulluk" etmektir, ihlaslı bir yürekle, iki yüzlülükten, sahtelik, sahtekarlıktan, riyakarlıktan uzak olmamız önemlidir.

Meyhane ve kerhane zevk, keyif yerleridir, ne yazık ki din yoluyla kendi çıkarlarını destekleyen insanlar, korkutarak, tehdit ederek, Allah'a değil kendi büyüttükleri egolarına tapılmasını isteyenler, hem dinden ederler, hem de kendileri kazdıkları kuyulara düşeceklerdir.

Cennet için ibadet, çıkarı için iktidarda olan hangi parti olursa olsun destekleyip, iktidardan düşünce sırtını dönmek, ya da kaz gelecek yerden, tavuk esirgenmez , gibi küçücük hesaplar yapıp, çıkarlarını tatmin etmekten başka bir şey değildir, kaldı ki yüce Allah'ın bizim riya dolu ibadetlerimize hiç ihtiyacı yoktur. Bizim O'na ihtiyacımız vardır. Fazıl Say'ın tepkisi bu sahteliğe, bu riyakarlığadır. Cennet için yola çıkanlar, tıpkı sinemadan çıkıp, filmi hatırlayıp, asıl filmi izledikleri perdeyi hiç hatırlamayanlar gibidir.

Perde olmadan film izlenemez. Yunus Emre Allah aşkına yanmış, Allah'ın sevgili kullarından biridir-  ". Bana seni gerek seni" derken  Yalnızca Yaradan'a olan aşk ve muhabbetini ifade etmiştir,

Fazıl Say inandığını söyleyip, din yoluyla kendine dünyalık sağlayan, insanların iyi niyetlerini kendi çıkarları doğrultusunda gene din yoluyla sömüren insanlardan daha merttir.

Korkusuzca düşüncesini söyleme cesaretine saygı duyulmalıdır.

"Ateist" olmasını ben Fazıl Say'a yakıştıramıyorum, Allah ona  çok özel ikramlarda bulunmuş, özü "Allah", dönüş Allah'a, hepimiz bir gün toprak olacağız, İlahi İrade ile karşı karşıya kalacağız , ama herkes kendi çukurunu dolduracak, herkes kendi günahından, sevabından sorumlu tutulacak, ama Ömer Hayyam bence de çok doğru söylemiş, anlayana  sivri sinek saz demiş atalarımız.

Zaten biçime bu kadar yapışıp ,özü kaybetmeseydik, müslümanlar olarak çağdaş,  araştırma ve gelişmeye önem veren, hak yemeyen, sistemin açıklarına yerleşip parazit olmayan insanlar olur, bu dünyada da lider, güçlü ve etkin bir konumda olurduk.

Bizler ne yazık ki biçime önem verip, Fazıl Say gibi çok değerli, özel insanları yerden yere vuracağımıza öze önem verip,  Fazıl Say'ın  "ateist" olmasını İlahi İradeye bırakarak, yorum yapmasak, yargılamasak karışmasak !

İslam dini en rafine, en mükemmel dindir, hoşgörülüdür, kolaylıklar sunar ,"kolaylaştır, zorlaştırma," "nefret ettirme, sevdir" ve en önemlisi bilgiye, araştırmaya, öğrenmeye çok önem veren bir dindir.

Hoşgörü yok, sevgi ve anlayış yok, sürekli birbirine saldıran, hor gören, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, empati kurma da güçlük çeken, sabırsız, cehaletin karanlığında olduğunun farkında olmayan insanların, bu yazdıklarımın hepsi  hepimizde var, mühim olan farkındalığımızı uyandırmak.

Ben iman etmiş biri olarak Fazıl Say'ın artık bu kadar yıpratılmaması gerektiğini savunuyorum.

Bizi ancak Allah yargılar, 

 

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..