Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

Hazan ayı sevinç getirdi

Hazan ayı sevinç getirdi
 

Görsel alıntı


Tam yüz bir gün hasreti, özlemi, hüznü bir birine katarak gayrı meşru, insanlıktan nasibini almamış yarattıkların elinde esaret hayatı yaşayan vatandaşlarımız vatanları Türkiye'ye ve yakınlarına kavuştu. Onlara sağlık ve mutluluk diliyoruz.

Hemen dedikodu başladı. Yok, Diyanet araya girdi, Müftü fetva verdi, Mısır aracı oldu, gayrı meşru örgüt tanınmış oldu, vatandaşlarımızın serbest bırakılması için neler verildi, şöyle oldu, böyle oldu diye ölçüsüz, açıklamalar başladı.  

Ülkemiz ve toplumumuz geçmiş yıllarda, Başkonsolos ve konsolosluk görevlilerinin şehit edilmeleri yüreğimizi nasıl dağladığı, bizlere ne acılar yaşattığı henüz hafızalarımızda kayıtlı iken, bu olayla ilgili siyasi amaçlı açıklamalar hiç hoş karşılanmamıştır. 

Hani Başkonsolosumuz ve görevliler gayrı meşru örgütün ellerinde iken hüzünlüydük, hani yüreklerimiz yaralıydı, hani umutlar taşıyorduk, hani kurtulmaları için niyazda bulunuyorduk.

Hani bir Türk dünyaya bedeldir sözünü benimsemiş ve kabul etmiştik. Biz bu çimentosuz, demirsiz, temelsiz ve çatısız söz ve söylemlerle bir yere varamayız.

Bakın 31 Ağustos 2014 tarih ve 472387 Blog sayılı yazımızda aynen “ Almanya’nın Marilekesi bile yoldaşı Fransa ile istişare ederek IŞİD ile gizli pazarlık sonucu rehinelerini kurtardı. Elbette darısı bizim başımıza” diye yazmışız.

Bu vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmaları, ülkelerine getirilmesi, yakınlarına kavuşturulması için miskalde zerre kadar dahi emeği geçenler, kimler olursa olsun onlara teşekkür etmek gerekir.

Muhalefet liderinin Başkonsolosumuzu sıcak bir şekilde evinde ziyaret etmesi hepimizi duygulandırmış ve ayrıca takdire şayan görülmüştür. Vatandaşlarımızın sağ, salim kurtarılmalarını büyük bir başarı saymak gerekir.

Bu konu siyasetin dışında tutulmalı. Ülkemizin birliği ve toplumun beraberliği olarak ele alınıp değerlendirilmelidir. Yiğidi şu nedenle, bu nedenle öldürebiliriz, ancak yiğidin hakkını varislerine teslim etmeliyiz.

Eylül ayına hüzün ayı diyoruz. Lakin  bu son günlerinde çok  güzel bir haberle sevindik. Adeta Bayram gibi kutladık. Önümüzdeki Ekim ayında da ikinci bir Bayram daha kutlayacağız

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN     

                                                     

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..