Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '17

 
Kategori
Futbol
 

Hazan Mevsimi

Tüm güzelliğiyle Mayıs ayını yaşıyoruz ve yaza girmek üzereyiz. Ancak işleri iyi gitmeyen takımlar için şu güzelim Mayıs ayı tam bir eziyete dönmüş durumda ve onlar hazan mevsimini yaşıyorlar.

Nitekim dün Kadıköy’de de buna şahit olduk. Adı büyüktü maçın: Fenerbahçe- Trabzonspor. Ama Fenerbahçe üçüncülük, Trabzonspor ise Avrupa Kupalarına katılabilme umudunu sürdürmek için çıktılar sahaya.

Advocaat üç santraforla maça başladı. Başlangıçta işler istediği gibi de gitti. Sarı lacivertliler ofsayt olan bir pozisyonda golü bulup 1-0 öne geçtiler. Ofsayt demişken, suçu sadece hakemlere atmayalım. Direkten dönen o topta bütün Trabzonspor defansının uyuması da ciddi bir hataydı.

Trabzonspor ancak ilk yarının uzatma dakikalarında uyanabildi. İkinci yarının başından itibaren de oyundaki hakimiyetini sürdürdü. Matus Bero’nun ön plana çıkıp Fenerbahçe defansını dağıttığı bu bölümde Advocaat da maçı bizim gibi izledi. Sonuçta da Trabzonspor’un Matus Bero ile beraberlik golü geldi.

Çok santraforla oynamak çok gol getirmiyor. Kaldı ki, Advocaat’ı üç santraforla oynama iten bir neden de kanat oyuncularının sakatlığıydı. Öyle ki, kulübedeki Volkan Şen bile sakattı. Nitekim oyuna 72.dakikada dahil olmasına rağmen maçın son bölümlerinde yine sekerek oynamak zorunda kaldı.

Ancak sahaya üç santraforla çıkıyorsanız oyun sisteminiz de biraz farklı olmalı. Ama Fenerbahçe bunu yapamadı. Emenike, kendisine umut bağlanamayacak kadar kötü, Sow kanatta heder olurken Robin van Persie de takımının eksik oynamasına neden oluyor. Böyle olunca da bütün yük Lens’in sırtına bindi.

Advocaat, 72.dakikadan itibaren yaptığı değişiklikleri daha önce yapmalıydı. Robin van Persie, geçen hafta attığı iki golün hatırına 90 dakika sahada kaldı. Ama bu maçta Sow’un yerine onun çıkması gerekiyordu. Stoch da, Lens’in yerine oyuna girmemeliydi.

Kısacası, Fenerbahçe’nin çok ciddi bir kadro zafiyeti olduğunu kabul etmekle birlikte Advocaat’ın da hatalı oyuncu değişiklikleri yaptığını düşünüyorum.

Öte yandan Ersun Yanal’ın da Rodallega inadı sürüyor. Bu maçta da onu 81.dakikada oyuna aldı. Oysa Fenerbahçe’nin gardının düştüğü dakikalarda Rodallega’yı sahaya sürse belki maçı kazanabilirdi.

Fenerbahçeliler için futboldaki eziyet haftaya bitiyor. Ama önemli olan önümüzdeki yılın kadro mühendisliği. Eğer o da iyi yapılamazsa bu sıkıntılar sürer gider.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..