Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hazır Çorba Alır Mıydınız?

Hazır Çorba Alır Mıydınız?
 

Ben çalışan bir kadın olarak yeterli vakit bulamadığım zamanlarda tercih ediyorum. Ben çorba sever bir diyetisyenim. Hem yemekten önce bir başlangıç hem de sağlıklı bir alternatiftir. Hazır çorbalar da ev yapımı çorbalar gibi sindirimi kolay ve de besleyicidir. İçerisine eklenen malzemelerin miktarlarının orantılı olması nedeniyle düşük kalorili olarak da kilo kontrolünü sağlamaya yardımcıdır. Gelin merak ettiğimniz noktalara değinelim.

Hazır Çorbalar Nasıl Üretiliyor?

Eklenen sebzeler seçilip yıkandıktan sonra, ısı yardımıyla suyu alınıp yüksek kalite standartlarına uyularak kurutulur. Burada yapılan aslında yüzyıllardır uygulanan geleneksel kurutma yönteminden farklı bir uygulama değildir. Sonra küçük parçalar halinde doğranır veya öğütülerek toz haline getirilir. En iyi tariflere uygun olarak hiçbir koruyucu madde de eklenmeden karıştırılarak farklı çorbalar yapılır.

Ne yapılıyor da bu çorbalar daha üzün süre dayanıyor?

Çok hijyenik koşullarda yapılan kurutma işleminden sonra ürünlerin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için hava, nem ve ışığa karşı koruyan paketlerle ambalajlanmaktadır.

Ve en merak ettiğimiz nokta koruyucu madde içerip içermemeleri yönünde, Türk Gıda Kodeksi uyarınca hazır çorbalar hiçbir koruyucu madde içermez.

Koruyucu madde yoksa nasıl bozulmadan bu kadar uzun süre dayanabiliyor?

Koruyucu madde yerine ürünlerin bozulmaması için yıllardır kullanılan kurutma yöntemi uygulanmaktadır.  Ayrıca özel paketleme yöntemiyle de bu desteklenmektedir.

Tuz içeriği de elbette hem uzun ömürlü olması hem de lezzet açısından kullanılmaktadır. Bunun miktarlarını da düşürme yönünde çalışmalar yapılmaktadır.

Peki ya vitamin vs kayıpları…

Kurutma işleminin doğal sonucu olarak vitamin kayıpları olabilmektedir. Ancak bu kayıplar her türlü saklama yönteminde bir miktar olabilmektedir.

Aslında hazır çorbaları bir nevi geleneksel evde kurutulan tarhanaya benzetebiliriz, o da uzun süre bozulmadan tazeliğini korur.

Sofralarınıza bir çeşit daha eklemek ve bunu sağlıklı alternatif olan çorbadan yana kullanmaya ne dersiniz...

 

Dyt.Buket YAVUZ

https://twitter.com/DytBuket

 
Toplam blog
: 51
: 515
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Sağlık alanında insanlara yardımcı olma isteğiyle başladığı okul dönemini sağlığın bir dalı olan ..