Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '12

 
Kategori
Dünya
 

Hazır ol cenge ister isen sulhu salah!

Hazır ol cenge ister isen sulhu salah!
 

Dünyada ne oluyor? Bazen kapalı perdelerin arkasında  bir sürü dümen döner , ama o kapalı perdelerin arkasında kalanlar bu işlerin nedenlerini çok sonraları anlarlar?

Şimdi Dışişleri Bakanlığı’nın perdeleri de öyle. Kapalı ama kıpırtılar var!

Neler oluyor dünyada?

Aslında görünmüyor; gösterilmemeye çalışılıyor ama her an bir küçük kıyametin kopması olasılığı var gibi. Allah çevremizi ve Türkiye’yi  esirgesin.

Ben burada sezgilerime ve öngörülerime bağlı olarak konuşuyorum. Bana göre, aslında dünyada çok ciddi şeyler oluyor.

İsrail Dışişleri , fena halde telaş içindeler… Çünkü, çünkü aylardır dünya kamu oyuna, “Yakında İran Atom Bombasını yapacak ve kullanacak!”  propagandasını yürütüyorlar . İran ise, dikkatleri bu günlerde daha çok Suriye üzerine çekmek istiyor. Oraya asker gönderiyor. Esad’a yardımcı olmak için elinden gelen her çareyi kullanıyor. İşin tuhafı, Irak’da Esad’ı destekliyor.

Esad’ı desteklemeyen RTE, her fırsatta, Suriye’nin bir Kerbela’ya döndüğünü, insanların oluk oluk öldürüldüğün söylüyor. Doğru söylüyor. Ama dünya kamuoyu sanki kös dinliyor.

Para babaları kendi küçük hesapları içinde, Emtia fiatlarının bir inişinden bir çıkışından anlam çıkarmaya çalışıyorlar.

Dış konularda ABD, İsrail'i son derece ciddiye alır; çünkü NY'un ve Washington. D.C'nin en önemli kalantorları Yahudi'dir. Onların ağızlarının içine bakarlar.

Diğer yandan İsrail Devleti, "yakında İran, atom bombasına sahip olacak, ondan sonra benim canıma okuyacak," diye Obama'nın başının etini yiyor. Obama ise, seçim arifesinde, bana göre, savaş istemese bile, ABD'nin Şahinleri ona bir savaş gösterisi olmazsa, Obama'nın seçimlerde şansının olamıyabileceğini göstermeye çalışıyorlar.

Bu telaş içinde Obama, İran'a karşı; bu günlerde sınırlı bir harekat yapabilir. Tek amaç, basında Obama'nın adını daha yukarıya yazdırmaktır. Çünkü bu günlerde anladığım kadarıyla Romney daha ağır basıyor. Bu da bazılarının hoşuna gitmiyor. Buna karşı İran nasıl bir yanıt verebilir... Üç beş tane teneke roket göndererek mi? Yoksa topyekun bir savaşı göze alarak mı?

ABD ciddi bir Savaş’a hazırlanıyor mu? Yanında kimler var? Baltanın altına kimler gidecek? İran’ın yanında Suriye’de kötek yiyecek mi?

Suriye’deki iç Savaş bütün duyarlı insanların yüreğini yakıyor. Şu veya bu nedenle insanlar birbirini öldürüp duruyorlar. Ölümlerin total sayısı 50 bine yaklaştı. Bu ne korkunç rakamdır!

Diğer yandan, yüzbinlerce insan da ülkelerinden kaçmak için sınırlarda bekliyor.

Obama bir ikilem içinde… Kendisi, bana göre, bir barışsever; ama o ülkede insanın kendi düşüncelerinin hiç kıymeti harbiyesi yoktur. Erkan  “Savaş” derse, savaş olur bunu, Başkan bile önleyemez.

Allah herkese akıl fikir versin. Sanki bu günlerde bir şeyler olacak, toplar patlayacak, uçaklar yine ölüm kusacakmış gibi geliyor. İnşallah yanılırım.

Ama dünyada savaş isteyenler, savaş çığırtkanlığı yapanlar öylesine çok ki… Barışseverlerin esamisi okunmuyor.

Hele bekleyelim. Gün doğmadan neler doğar! (9,9.2012) 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..