Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

01 Haziran '22

 
Kategori
Dekorasyon
 

Haziran Ayında Bahçe işleri

Haziran Ayında Bahçe işleri

Sıcacık bir yaz mevsiminden herkese merhabalar! Kıpır kıpır bir haziran ayı bizi bekliyor. Yazın coşkusu en doğal haliyle yemyeşil bahçelerde yaşanır. Tabi bununda bir bedeli var. Peki nedir bu bedel? dediğinizi duyar gibiyim!. Bu bedel bakımlı bir bahçeden başka bir şey değildir. Bakımlı bir bahçe ise doğru işler yaparak gerçekleşir. O zaman bu doğru işleri beraber gözden geçirelim. İşte Haziran Ayıda bahçe işleri!

Bahçenizde kurumuş, kırılmış, bozulmuş bitkilerinizi ayıklayın, temizleyin.

Çiçek tarhlarınızı yenileyin, temizliğini yapın, bozulmuş olanların yerine yaz çiçekleri dikin.

Sebze bahçenizdeki yabani otları temizleyin. Toprağını fazla derin olmamak şartı ile karıştırın, havalandırın.

Sebze bahçesindeki bitki üzerindeki olgunlaşmış sebzeleri toplayın. Gelişmekte olan sebzelere zarar vermeden bitki temizliğini yapın.

Azotlu ve fosfatlı sıvı veya granül gübreler vermeye devam edin. Gübre aralıklarını 20-30 günde bir olmasına dikkat edin.

Meyve ağaçlarının meyvelerini toplayın. Tepe çatısı budaması yapın. Yandaş dalları kesin. Daha fazla güneş ışığı almasını sağlayın.

Meyve ağaçlarında sürgün göz aşısı yapma zamanı! başlayabilirsiniz.

Bağlarda uç alma, koltuk alma, çapalama işlemleri yapın.

Bağlarda, sebzelerde ve diğer meyve ağaçlarında fungusit ve insektisit gibi zararlılar var ise uygun ilaçlarla ilaçlamaya başlayın.

Bu zamanlarda bitkiler daha fazla suya ihtiyaç duyacaktır. Sulamaları düzenli olarak sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde yapın.

Çim alanlarınızın ayda 2-3 olarak uzun kesme tıraş boyutunda biçin. Sulama sisteminin tımer akıllı cihazını yaz mevsimine göre ayarlayın.

Yüzme havuzunuzu haftada en az 1kez, süs havuzunuzu ise ayda 1-2 kez bakımını ihmal etmeyi unutmayın.

Bahçe mobilyalarınızın her gün temizliğini yapın. Artık onlarla çok vakit geçireceksiniz. Minderleriniz yemyeşil çimlerinizin üzerine atın. Şemsiyelerinizi artık kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bahçe aydınlatmalarınızı kontrol edin. Tamiratlarını, bakımlarını yapmayı ihmal etmeyin. Çünkü günler uzadı. Yaz akşamlarının keyfini eksiksiz sürdürün.

Pergola, çardak, kameriye gibi bahçe oturma birimlerinizde yaşam alanları oluşturun. Davetleriniz için, günlük keyifleriniz için kullanabileceğiniz malzemeleri tamamlayın.

Sevimli dostlarımızı unutmayın. Her zaman bahçenize, kapı önünüze bir kap su ve yiyecek bırakın. Ağaçlarınıza kuş yemleri takın. Onların her zaman sevgiye ihtiyaçları var.

ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI-Tarım Teknolojisi Öğrencisi

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem/

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..