Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Haziran’da Bodrum’da olmak için 10 nedeniniz var!

Haziran’da Bodrum’da olmak için 10 nedeniniz var!
 

Haziran’da Bodrum’daysanız ve zamanınız da kısıtlıysa elinizi çabuk tutsanız iyi olur! Gidilecek, görülecek ve gezilecek öyle çok yer var ki, neresinden başlasam bilemiyorum.


Yaşamını Bodrum’da geçirenler için Haziran demek, ilk yaz tazeliği demektir!.. Işıl ışıl maviliğin koynunda katmer katmer coşan begonviller demektir… Ilık meltemlere uzanıp keyif yapmak, sabah serinliği bulduğun ilk yerde çayını yudumlamak, neşeli akşamlar, gönüllü uykusuzluklar demektir. Hadi itiraf edelim, biraz da trafik çilesi demektir!.. Okulların kapandığı, yazlıkçıların evleriyle buluştuğu Haziran ayında Bodrum’da olmak biraz kışa, çokça bahar aylarına özlem duymak, ancak bir yandan hayıflanırken bir yandan da ayaklarını suda şıpırdatıp, buz gibi içkileri yudumlamak demektir... İşte Haziran ayında Bodrum’da olmak için geçerli tam 10 sebep!

BODRUM’UN EN GÜZEL ZAMANINDASINIZ…

Ne iyi ettiniz de Haziran’da geldiniz! Ne sıcak boğar sizi, ne trafik... Yılın en güzel zamanındasınız. Bodrum’a ilk kez tatil için geldiyseniz, öncelikle muhteşem koylar hakkında bilgi edinmeniz gerekiyordu… Şanslısınız, biz sizin için küçük bir derleme yaptık!.. Bodrum merkez, tatilinizin eğlence, alışveriş ve lezzet durağı olsun. Denize girmek için yarımadada sayısız seçeneğiniz var. Denizde dinginlikten yanaysanız Bitez, Ortakent-Yahşi, Akyarlar, Bağla ve Karaincir taraflarını tercih etmelisiniz. İlle de ‘buz gibi su arıyorum’ diyorsanız, Ortakent favoriniz!.. Dalgalarla boğuşmak niyetindeyseniz sizi Turgutreis’e alalım.  Yalıkavak’ta denize girebileceğiniz bir plaj ararken fazla zaman harcayabilirsiniz. Eğer konaklama mekanınızsa, Küdür, Koyunbaba ve Çukurbük koylarını tavsiye ederiz. Tilkicik Koyu’nun methini duyduysanız bir uğrayın ancak sahillerin lüks tesisler tarafından parsellendiğini söylemek zorundayız! Gündoğan ve Göltürkbükü merkeze oldukça uzaktır ancak denizi tam tatilciler içindir.

DOĞAYLA BAŞBAŞA KALMAK İSTEYENLER İÇİN…

Haziran tatilcileri için Bodrumlular’ın vazgeçemediği bir sahilden söz etmek lazım. Yalıçiftlik, her ne kadar bakir koylarımızdan biriyse de her yaz müdavimlerinin sayısı hızla artıyor. ‘Doğa ve beni başbaşa bırakın’ diyorsanız, tatilinizin bir gününü bu enfes koyda geçirin. Eğer karayoluyla bir süre gitmeyi göze alıyorsanız, lütfen Mazı’ya da uğrayın. Kissebükü, Adalıyalı, Çakıllı Yalı, Sedef ve Kargılı Koyları ile Çamlık Koyu’nda siz, deniz ve doğa baş başa kalacaksınız. Hazır Mazı’ya gitmişken, bir de köylülerin zeytinlerinden, tereyağlarından ve reçellerinden almayı ihmal etmeyin…

YAŞASIN RAKI, BALIK DİYENLERE…

Bodrum’a gelip de yosun kokulu bir akşamda rakınızı yudumlamazsanız olmaz elbette!.. Bu keyfi tadabileceğiniz öyle çok mekan var ki nereden başlasak bilemedik doğrusu… Önce merkezde birkaç adres verelim iyisi mi!.. Bodrum’u bilenlerdenseniz, Manavlardaki restoranlara da aşinalığınız vardır haliyle. Burada balığın da rakının da fasılın da hasını bulursunuz… Gecenin hareketinden uzaklaşmayayım diyorsanız, marinada gördüğünüz her balık restoranına girebilirsiniz. Buranın en eskisi Körfez’dir elbette. Notumuzu düşelim!.. Ortakent’te Ayana, hem konumu, hem sunumu ile iddialı bir balık restoranı… Gümüşlük’te sahil restoranları, balık severlerin vazgeçemediği mekanlar. Yalıkavak’ta Reis ya da Deniz Restoran’ı şahsen tavsiye etmek isterim. Mezeler sizi mest edecektir. İlkinde deniz ürünlü erişte, diğerinde ise yine deniz ürünleriyle tatlandırılmış börek yemezseniz eksik kalırsınız, benden söylemesi!.. Bitez sahil boyunca sıralanan restoranlar, yaz sezonunda özellikle yabancı turistlerin rağbet ettiği duraklar. Yine de tercih ettiğinizde pişman olmazsınız.

BODRUM’DA SANAT HER DAİM…

Yaz demek, sanat demektir Bodrum’da… Gerçi, kış demek de sanat demektir bizim buralarda ? Haziran’da Bodrum’a geldiyseniz ve bir sanatseverseniz, sizin için hazırladığımız etkinlik takviminden faydalanmanızı öneririz. Eğer elinizde bir ajanda yoksa, uğrayacağınız birkaç nokta var… Barlar Sokağı’nın oralardaysanız, Trafo Bodrum’a (Eski Hadigari) bir bakının… Mendirek civarındaysanız Kale’ye mutlaka uğrayın, girişte mutlak surette bir sergi bulacaksınız… Yalıkavak’a giderken gözünüz soldaki minik yolda olsun… Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’ne oradan gideceksiniz çünkü… Yakaköy yoluna girin, birkaç dakika sonra sağınızda görkemli bir kale göreceksiniz. Dibeklihan’da yaz boyu en az dört sergi sizi bekliyor… Akşam yemeğinizi de Dibek Sofrası’nda alabilirsiniz. Turgutreis’te Sakıp  Sabancı Kültür Merkezi, Bitez’de Kadınlar Kahvesi, Ortakent’te Güzel Sanatlar Fakültesi… Eh daha ne olsun!

BEACH CLUB’LARDA EĞLENCEYE DOYUN

Genç tatilciler sizi heyecanlandıracak öyle çok şey var ki Bodrum’da!.. Tüm gününüzü geçirebileceğiniz Beach Club’ler çoktan açıldı bile! Söz konusu Bodrum olunca, önerilerimizi liste haline getirsek bile sayfalar dolusu yazı olur! Bitez’de Sarnıç, Beyaz Beach; Yalıkavak’ta Magi Beach, Ortakent’te Kefi, size hem dinlence hem de sınırsız eğlence vadediyor. Gün batımına yaklaşırken, ünlü DJ’lerin performansıyla hareketlenen beach’lerden kolay kolay ayrılamayacağınıza garanti veriyoruz! Benim kendi adıma tercihim, Ortakent Yahşi Yalısı... Özellikle Yeşim ve Erkin Aydın tarafından bu sene işletilmeye başlanan Elia Beach & Restaurant'da keyif yapmak on numara! Elia'nın konaklama tercihleri de var ancak elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Üstelik, Yahşi Yalı'da akşam canlı müzik ve muhteşem lezzetler eşliğinde sahil eğlencesi yaşamak isteyebileceğiniz tek yer de burası... Beach keyfi sırasında sunulan muhteşem tatlara, ev yapımı ekmekler ve marmelatlarla donatılan eşsiz kahvaltı sofrasına girmiyorum bile!.. 

MAVİ YOLCULUĞA ÇIKIN

Bodrum’a gelip de Mavi Yolculuk yapmadan dönemezsiniz! Eşsiz güzellikteki ada ve koylara uğramadan, küçük balıkçı köylerinde gecelemeden, Ege ve Akdeniz’in engin maviliklerinde dalış yapmadan Bodrum’u özümseyemezsiniz. Bodrum’dan başlayıp Gökova’ya kadar devam eden yedi günlük bir mavi tur, yaşamınız boyunca asla unutamayacağınız bir tatille eşdeğerdir. Orak Adası’nda, Çökertme’de, Löngöz Koyu’nda, Sedir Adası’nda yüzmeden giderseniz pişman olursunuz, bizden söylemesi!..

ŞÖYLE GÜZEL BİR KAHVALTI YAPIN!

Bodrum’da kahvaltı yapmak için öyle çok seçeneğiniz var ki… Eğer merkeze yakın bir yerlerdeyseniz Cafe Cafen’de Marina manzarası eşliğinde keyif yapabilirsiniz. Fırından yeni çıkmış ekmekler, bol çeşit tercihinizse Pan Pan’a uğrayın deriz. Günün en keyifli yemeği için Bitez’de Limonatta Bitez’i de şiddetle öneriyoruz. Bitez sahile kadar gitmek isterseniz en popüler mekanlardan New Season, yanıbaşında Bambu ve Ece Restaurant sizi bekliyor. Ortakent’te iseniz Kefi Beach tam size göre. Üstelik kahvaltınızı yaptıktan sonra bir adım ötede mavi bayraklı plaj sizi bekliyor… Yalıkavak müdavimleri için Geriş’te Pasanda Panorama’yı saymazsak olmaz. Muhteşem bir manzara, seyir terasında çam kokulu bir kahvaltı… Gümüşlük’te pek çok seçeneğiniz var ama Tel Dolap lezzetlerinin yerini hiçbiri tutmaz… 

PAZARA GİDİN!

Karia toprakları, hem bereketli hem de alabildiğine cömerttir. Ege’nin bol tuzlu rüzgarlarıyla demlenen dağlarda, ovalarda, daha önce adını bile duymadığınız otlar yetişir… Bodrum’da hangi restorana girseniz, önünüze önce pek bir şeye benzetemediğiniz bir ot yemeği ya da salatası mutlaka gelir… Deniz börülcesinin en iyi meze olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Peki ya Alegümeci… Kenker… Tilkişen… Sarıot, kazyak… Hadi bakalım… Bodrum’un yemeklik ve salatalık yabani otlarıyla tanışmak için en yakın mahalle pazarına gitmek şart oldu…  Ayağınıza bir Bodrum sandaleti geçirin ve Pazartesi Türkbükü’nde, Salı Gölköy’de, Çarşamba günü Ortakent ve Gündoğan’da, Perşembe Yalıkavak’ta, Cuma Bodrum merkezde ve Cumartesi günü Turgutreis’te Pazar gezmesi yapın…

TARİHE YOLCULUK EDİN

Bodrum tarihi, Kalkolitik Çağ’dan günümüze dek uzanan eşsiz bir zaman yolculuğudur aynı zamanda. Tarihin babası Heredot’un memleketinde büyüleyici bir yolculuğa ne dersiniz? İşte size birkaç ipucu: Müskebi, Dimril ve Çömlekçi’de çok sayıda mezar görebilirsiniz. Büyük İskender’in kuşattığı Halikarnassos’ta geçemediği tek kapıdan, Myndos’tan geçebilirsiniz. Pedasa’ya uğrarsanız, kuru duvar tekniğiyle yapılmış kubbeli mezarları görebilir, Lelegler’in kale kalıntıları arasında dolaşabilirsiniz.

Eğer ‘müze’leri seviyorsanız, Türünün en önemli ve en büyük müzelerinden biri olan Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Saint John Şövalyelerinin inşa ettiği Bodrum Kalesi içinde yer alan Sualtı Arkeoloji Müzesi "yaşayan müzeciliğin" heyecan verici örneklerinden biri. Antik çağ gemicilerinin, Ortaçağ şövalyelerinin ve Karya’ya hükmetmiş kralların ruhları, müzede size eşlik edecek… Yine Bodrum merkezde Deniz Müzesi’nde, Bodrum’u Bodrum yapan kaptanların, süngercilerin ve balıkçıların hikayelerine tanıklık edeceksiniz.  Mozole’de Antik çağın eski sayfalarından farklı bir tat alacaksınız.

BODRUM’DA SABAHLAMAK İÇİN PEK ÇOK NEDENİNİZ VAR

Bodrum’a gelip de bir gece sabahlamadan olur mu? Özellikle Cuma ve Cumartesi akşamları, plan yapmadan sakın evden çıkmayın… Biraz trafik, biraz da rezervasyon sıkıntısı yaşarsınız aksi taktirde!.. İş eğlenmek ve sabaha kadar dans etmekse eğer, Barlar Sokağı’ndan işe başlayabilirsiniz. Bodrum’un en popüler mekanlarından Mandalin ve Kule Rock Bar burada… Kortan 365 hem mekan hem de hizmet açısından dört dörtlük. Catamaran Club’da denizin ortasında sabahlayıp, Halikarnas Club’da sınırsız eğlenceye doyabilirsiniz. Temalı partileriyle adından söz ettiren Marlin Bar daha mütevazı eğlence isteyenler için bire bir… Hem müzik, hem dostlarla sohbet diyenlerdenseniz Marina Yacht Club’ı es geçmeyin. Gecenin ilerleyen saatlerinde buradan New&Old için bir tekne kalkıyor… ‘Paraya kıyarım’ diyorsanız, Yalıkavak’ta Billionaire tam size göre… 

 
Toplam blog
: 32
: 1048
Kayıt tarihi
: 04.08.13
 
 

Selda Öztürk, 1992 yılından bu yana aktif olarak medya sektöründe çalışmaktadır.  Ulusal ve yerel..