Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '21

 
Kategori
Müzik
 

Haziran Güzellemeleri

Haziran ayını geride bırakmak üzereyiz. Yazın gelmesiyle beraber yeni şarkılar bir bir dinleyicisiyle buluşuyor ve buluşmaya da devam edecek. Yeni gelecekler için sıkı durun.
 
Hadise, Şubat ayında yayınladığı 'Aşka Kapandım' EP'sinin ardından arayı soğutmadan sürpriz bir şarkı daha yayınladı. Sözü, müziği ve düzenlemesi Ersay Üner'e ait olan 'Hay Hay' kısa bir süre içerisinde listelerde kendine yer buldu. Duygu yoğunluğunun fazla olduğu bu çalışmada Hadise, Şenol Korkmaz yönetmenliğinde 1947 yılında henüz 23 yaşındayken Empire State binasının 83. katından atlayarak yaşamına son veren Evelyn McHale isimli genç kızın hikayesinden esinlenerek anlatıyor.
 
Şarkıcı, her albüm kartonetinde kadınları anlatan bir önsöz yazar, ve kadınların hep güçlü, düştüklerinde yine dimdik kalkacak potansiyelde olduğunu vurgulayıp kelimelere döker.. Her çalışmasında olduğu gibi yeni şarkısında da bu mesajını yineliyor. Ersay Üner ile ilk kez müzikal birliktelik yakalayan Hadise, bundan sonraki hamleleri neler olacak bekleyip göreceğiz..
 
 
 
'Bi Daha Bi Daha' ile yazı karşıladı
 
Her yaz başı ülkemizde yazın gelişinin habercisi bazı durumlar vardır, bunların başında belli başlı popçularımızın yeni şarkıları yayınlanmadan bu topraklara yaz gelmesi mümkün değildi. Özellikle 2000'li yıllarda bu tabiri hep duymuşsunuzdur..
 
Bu geleneği bozmamaya devam eden yegane isimlerden biri de atarlı- giderli şarkılardan sorumlu bakanımız Demet Akalın. Son çalışması 'Kahır'ın ardından artık eller havaya yapmanın zamanı geldiğini farketti ve yeni şarkısını geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle sözü ve müziği Sinan Akçıl'a, düzenlemesi Ozan Çolakoğlu ve Nurettin Çolak aranjmanıyla 'Bi Daha Bi Daha'yı geçtiğimiz günlerde yayınladı.
 
Sinan Akçıl'la olan iş birliğini en son 2015 yazında 'Ders Olsun' ile yapmış, diskografisine bir mega hit kazandırmıştı. 'Bi Daha Bi Daha'nın künyesindeki diğer isimler ise; Said Dağdeviren ve İdil Dizdar yönetmenliğinde çekilen video klibinde palmiye sahnesindeki cool duruşunu sevdim. 'İşte şimdi yaz geldi!' mottosuyla adım atan Akalın'ın kendi normlarına uygun haute couture bir iş. Demet Akalın'dan artık 'Napıyorsan Yap' gibi ters köşe işler ve Ersay Üner'in sihirli ellerini değmesini artık bekliyorum hem de şiddetle..
 
 
 
'Gönder Gelsin' diyor
 
Hande Ünsal'da yazı cıvıl cıvıl karşılayan isimlerden biri. Mid temposu 'Çok Sevmekten'in ardından sözü ve müziği Murat Güneş'e, düzenlemesi Serkan Balkan'a ait 'Gönder Gelsin'de iddialı olduğunu vurguluyor. Müzik kariyerinden bu yana müzisyen kimliğini yansıtan Ünsal, 'Seni Sever Miydim' gibi banko hitin ardından farklı bir isimle müzikal bir iş birliğinde imzasını atmış. Sırtındaki bıçakları satmaya kalkan, yediği darbelerden sonra yine dimdik durabilen bir kadını anlatan 'Gönder Gelsin' ile bu yazın yeni dans şarkılarından olmaya aday. 
 
 
Yeni neler geliyor?
 
- İdo Tatlıses, uzun süren sessizliğini ikinci albümüyle bozuyor. 'Çünkü' 2 Temmuz'da.
- Hande Yener, 'Sahte' isimli yeni şarkısını yayınlamak üzere.
- Merve Özbey, yeni şarkısını tamamladı. Gülşen Aybaba yönetmenliğinde ise kliplendirdi.
- Berkay, Murat Güneş & Serhat Şensesli işbirlikli yeni şarkısı 'Karnaval' 9 Temmuz'da.
- Serdar Ortaç'ın merakla beklenen çeşitli sanatçıların yer alacağı proje albümü 23 Temmuz'da dinleyicisiyle buluşturacak.
- Ajda Pekkan, 10 yıllık ardından Temmuz ayında 7 şarkılık yeni albümüyle geliyor.
 
 
 
Neler dinledim?
  • Hadise - Hay Hay
  • Demet Akalın - Bi Daha Bi Daha
  • Hande Ünsal - Gönder Gelsin
  • Zeynep Bastık - Marlon Brando
  • Sefo - Toz Duman
  • Feride Hilal Akın & Doğuş Çabakçor - Deprem Gibi
  • Madrigal - Ne Zamandır Sendeyim
  • Madrigal - Dip
  • Yalın - Yaz Gülü
  • Berksan  - Platonik
  • Gökhan Türkmen - Nanay
  • Kaan Boşnak - Barbar
  • Buray - Dünden Beri
  • Murat Dalkılıç - Bi Dolu Hiç

 

furkancanhazar@gmail.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..