Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

03 Haziran '21

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Haziranda Çim Bakımı

Haziranda Çim Bakımı

Haziran ayında çim bakımı nasıl olmalıdır? Sorusuna gelin hep birlikte cevap bulalım.

  • Mevcut çiminizi gözlemleyin. Eksikleri not alın.
  • Çiminizde ara ara açıklıklar veya kelleşmeler var ise hemen çim çeşidinize göre yama çimlendirme yaparak mevcut çiminiz ile tek görüntü sağlayın. Yama çimlendirmeyi tohum ekimi yaparak veya halı çim serimi şeklinde yapabilirsiniz.
  • Mevcut çiminiz 6-10 cm arasında uzunluğa sahip ise hemen çiminizin boyunu bulunduğunuz yerin iklim şartlarına paralel olarak kısaltın. Bu kısaltma işlemini ay içerisinde düzenli yapın.
  • Çim biçme makinenizi kontrol edin. Genelde bu mevsimde çim biçme makinelerinde bozulmalar meydana gelir. Çim biçme makinenizin bıçak durumunu, benzinli ise benzin deposunu, elektrikli ise şarz deposunu kontrol edin, eksiklerini tamir edin.
  • Çimlerinizin sulanmasına dikkat edin. Çünkü yaz mevsimi ile artan hava sıcaklığı çiminizde su ihtiyacı arttıracaktır. Yeterli su almayan çimlerde kurumalar meydana gelir.
  •  Otomatik sulama sisteminizi kontrol edin. Sulamayı yine bulunduğunuz iklim şartlarına göre  sulama aralığı belirleyin. Bu konuda uzman kişilerden destek alın. Sulamayı öğlen sıcağının dik açı ile gelen zamanda yapmayın.
  • Bu aydan itibaren çim alanlarınızın gübre ihtiyacı artar. Bu nedenle inorganik veya organik gübrelerden yararlanmayı ihmal etmeyin. Her bahçenin çim gübre ihtiyacı farklıdır. Bir uzmana danışarak NPK oranlı gübrelerden belli oranlarda bahçenizde kullanın. Bu gübreleri yaz mevsimi süresince kullanın.
  • Bu aydan itibaren çim alanlarında zararlılar artmaya başlar. Zararlıya göre gerekli önlemleri alın. Karıncalanmalar, kök kurtçukları ve salyangozlar gibi çiminize zarar verebilecekleri canlıları çiminizden doğal yöntemlerle uzaklaştırın.
  • Çim alanlarınızda sıcaklığın artmasıyla mantarlaşma sorunu da artmaya başlar. Mantar sorunu için düzenli fungusit ilaçları kullanın.
  • Yine bu aydan itibaren çim alanlarınızda yabani ot çıkmaya-artmaya başlar. Yabani otlar çiminizi zamanla yok eder. Bu nedenle yabani otlar için elle veya ilaçla mücadele etmeyin ihmal etmeyin.
  • Çimlerinizin tüm bakımını yaptıysanız artık çimlerinizin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Atın çimlerinizin üzerine minderlerinizi, kilimlerinizi…….keyif zamanı!

 

SEVGİ, HUZUR, SAĞLIKLI GÜNLER SİZLERLE OLMASI DİLEĞİMLE…..

Bahçe ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları bana sorun, birlikte cevap bulalım. Bir sonraki yazı ‘ Bahçe ile ilgili Soru-Cevap’ olacak.

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

YÜKSEK PEYZAJ MİMARI////ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

 

 

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..