Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '15

 
Kategori
Futbol
 

Hazırlık Dönemi ve Transferler

Hazırlık Dönemi ve Transferler
 

 

Sezon öncesi hazırlık dönemi tüm hızıyla devam ediyor. Bazı Süper Lig takımları hazırlık için yurt dışını tercih ettiler.

Bu sezon özellikle büyük takımların yaptıkları flaş transferler dikkat çekti. Fakat bu transferlerin ne kadar katkı sağlayacakları merak konusu.

Büyük takım denilen gruptan bir tek Fenerbahçe’yi izleme şansım oldu. Hem de ilk resmi maçları olan Şampiyonlar Ligi ön elemesinde.

Fenerbahçe’nin yeni kadrosunu ele aldığımızda bütün futbolcular birer yıldız. Sarı- lacivertliler gerçekten müthiş bir kadro kurdular.

Buna rağmen Shaktar karşısında özellikle ilk yarıda çok zorlandılar. İkinci yarıda ise gol yollarında çok etkisiz kaldılar ve sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldılar.

Fenerbahçe’de gördüğümüz sorun, bütün bu yıldız isimlerin bir takım olamamalarıydı. Bu sorun aşılabilir mi? Evet, aşılabilir. Ancak bunun için zamana ihtiyaç var.

Ben Shaktar maçının rövanşından umutluyum. Ancak bu bir haftalık sürenin de yeterli olacağını düşünmüyorum.

Peki zaman, bu kadar yıldızın bir takım olmasına tek başına yeterli olmazsa ne olur? O zaman büyük Avrupa başarıları hayal olur. Ancak kalitesiz ligimizde Anadolu takımları karşısında bir şekilde 2,3 gol atarlar.

İşte burada transferlerdeki planlama konusu öne çıkıyor. Takımlarımız transfer yaparken takım planlamasını ne kadar ciddiye aldılar? Bazı transferler gerçekten gerekli miydi, yoksa sırf taraftarın gazını almak adına sansasyonel olsun diye mi yapıldı?

İşte bütün bu soruların cevaplarını ligin beşinci haftasından sonra almaya başlayacağız. Niye beşinci hafta? Ben takımlara hazır duruma gelmeleri için beş haftalık süre tanınması taraftarıyım. Takımlar ilk beş haftadan sonra gerçek durumlarını sahaya yansıtabiliyorlar. O nedenle ilk beş haftadan sonra hangi transfer mantıklı, hangi transfer sansasyon olsun diye yapıldı anlayacağız.

Maalesef özellikle yabancı transferi konusunda çok başarısız bir ülkeyiz. Dileğim bu sene de benzer şeylerin yaşanmaması. Çünkü önemli paralar harcandı. Kulüplerimizin ekonomik anlamda iyi durumda olmadıklarını biliyoruz. Sokağa atılacak her kuruş kulüplerimizin geleceğini tehlikeye atacaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..