Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

HDP, TBMM'nde temsil edilemez!

HDP, TBMM'nde temsil edilemez!
 

HDP, TBMM’nde temsil edilemez!

Dün 29 Ekim 2013, hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu ve mutlu olsun!..

Torunlarımızla birlikte daha nice ‘ülkesi ve milletiyle, bölünmez bütünlüğüyle Cumhuriyet Bayramlarını’ kutlamak dileğiyle…

Türk Siyaseti’nde 5. parti olarak TBMM’ne giren Halkların Demokratik Partisi(HDP) ‘etnik milliyetçilik’(Kürtçülük) yapan siyasi bir partidir.

HDP, T.C. Anayasası Madde:68’in hilafına tutumla Olağanüstü Kongresi’nde ne İstiklal Marşı söylenmiş, ne Al Bayrak göndere çekilmiş, ne de bir tek ATATÜRK posteri asılmıştır.

‘Kürtçe’ sloganların atıldığı Kongrede Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamaları açıldı.

Her bir üyesi T.C. vatandaşı olan, TBMM’ne ‘milletvekili’ olabilmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 vilayetinde sandıkta seçim mücadelesi verecek HDP’liler nasıl olur da bu vatanın ‘ortak değerlerini’ tanımaz?

Bu halde 26 Ekim 2013’te yapılan Olağanüstü Kongre’de ‘eş başkanlığa’ seçilen Sebahat Tuncel, HDP’nin Türkiye Partisi olacağını ve herkesi ‘kucaklayacağını’ ifade etmesi ne kadar ‘inandırıcı’ olabilir?

HDP Parti Meclisi üyelerinin kim olduğunu incelersek; ‘PKK sempatizanı’ ve ‘Kürtçü’ üyeler oldukları açıkça görülmektedir.      

Aradan tam  90 yıl geçmesine karşın değişen hiçbir şey yok …

25 Kasım 1920’de Dersim’den TBMM Başkanlığı’na tehdit içeren telgraf çekildi;

“Sevr Antlaşması mucibince Diyarbakır, Elazığ, Van ve Bitlis vilayetlerinde müstakil bir Kürdistan teşekkül etmesi lazım geliyor, binaenaleyh bu teşkil edilmelidir. Aksi takdirde bu hakkı silah kuvvetiyle almaya mecbur kalacağımızı beyan ederiz.”

Günümüzde ise Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Başkanı Prof. Dr. Mustafa ERKAL ve Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Akçaylı yeni Anayasa hakkında   Anayasa Uzlaşma Komisyonu  Üyelerine sunum yaptı:

“Türklerin ve Kürtlerin hür iradeleriyle birlikte yaşamaya karar verdiklerini’ anlatır.‘Osmanlı İmparatorlığu’nun yıkılmasının ardından geride kalanlar birlikte yaşamaya kararverdi” dedi.

Bu ifadeden rahatsız olan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Benim dedem         beraber mücadele etti ama sizin dediğiniz gibi birlikte yaşamayı kabul etmedi. Türklüğü kabul etmedi. Siz böyle yorum yapıyorsunuz ama kabul etmiyorum.” diye konuştu.

Olağanüstü Kongrenin açılış konuşmasını HDP’ye katılan bağımsız milletvekili Levent Tüzel yaptı;

“İki gün sonra Cumhuriyet’in kuruluşu kutlanacak. 90 yıllık Cumhuriyet bizi inkara, yok saymaya ve asimilasyona dayalı bir Cumhuriyet. Biz böyle bir Cumhuriyeti istemiyoruz”   dedi.

Hal böyle ise; HDP, TBMM’nde temsil edilemez!..

30.10.2013, İzmir, Türkiye

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..