Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

HDP vs PKK = Demirtaş x Öcalan: 12.04.16

HDP vs PKK = Demirtaş x Öcalan: 12.04.16
 

google


Bence, hala ikinci ikili avantajlı. Demirtaş, rakibine katkıda bulundu ama istemeden ve bilmeden.

Şimdi gelelim Demirtaş neler demişe:

“Demirtaş, “7 Haziran seçimlerinin ardından PKK neden strateji değişikliği yaptı?” sorusuna, “PKK neden strateji değiştirdi, bunu onlara sormak lazım. Biz demokratik bir partiyiz ve şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı. Fakat bunlar diyalogla çözülmeli. Tankla, topla tüfekle değil" yanıtını verdi.

Kürt illerinde “özyönetim” ilan edilmesinin partileriyle ilgili olmadığını da vurgulayan Selahattin Demirtaş, “Özerklik ilanlarıyla bir yere varılamaz” dedi.”

http://www.haberdar.com/siyaset/demirtas-ozerklik-ilanlariyla-bir-yere-varilamaz-h25546.html?mnst=9164

Çenem düştü.

Bunu neden şimdi söyledi?

Neden halk isyanından önce söylemedi?

Çünkü, kendi halkından bin sivili ölüme yolladı göz göre göre.

Şunu anımsayalım:

PKK, Mart 2015’te Nisan 2015 için tarih verdi.. Mola istendi. Onu da verdi. Haziran 2015 seçimlerinin sonucu belli. Haa, PKK HDP’nin o kadar güçlenmesini istemezdi ayrı konu.

1 Temmuz 2015 itibarıyla, 6 günde, PKK / IŞİD / TC üçlüsünün, birbirlerine ikili saldırı permütasyonlarının hepsi, 6 tane olarak 6 günde peşpeşe olarak yaşandı. Hani, kitaplar bile bu kadar düzenli öngörüde bulunamazdı.

Şerh:

Bu olay dizisi böyle olunca, bunun kurgu olduğu ama kurmaca-gerçek ayrımının da böylelikle, kendi elleriyle ortadan kaldırılmış olduğu kanısına vardık. Bunu da, taa o zaman yazdık ve yayınladık.

Sonra, türbülanslar geldi, geliyor ve az da olsa, daha da gelecek gibi.

Bu da, mantıklı olandan, gayrı-mantıklı olana geçiş ve abuksama dönemi demek: Demirtaş’ın şu anki politik momenti gibi. Toprağın ayağının altından çekildiğini, 1 Temmuz 2015’te değil de, 1 Nisan 2016’da ayırsaması, çook geç.

Şu anki, 12.04.16 politik momenti şu:

IŞİD, beklemeye aldı. Daha büyük işler peşinde. Ya yenilecek, ya da o büyük işleri becerecek.

Kürtler’in 4 ayağından ikisi, PYD Suriye’de batıdan, Barzani Irak’ta doğudan IŞİD’e saldıracak gibi. Ancak, bunun için 1 yıl vade koydular. İşte bu, savaşı kaybettirir. En kötü durumda IŞİD, oralara kimyasal eker, mayın eker, oraları da kimselere hayretmez.

ABD, Saddam’a yaptığını, nedense IŞİD’e yapmıyor. Bunun için tek neden, başkanlık seçimi için mola alması.

AB desen, ABD’den beter, iyice kabuğuna çekildi. Mültecileri hesaplayamadılar ve AKP o riski, Demokles’in kılıcı gibi, hep AB’nin tepesinde tutacak.

TC, Suriye’ye saldırıyor, Musul-Irak’a da. Şehitler, artık haber değeri bile olamamaya başladı.

Bu koşullarda, HDP’nin yapabileceği hiçbirşey yok. Batı desteği yok artık. Ki Demirtaş, onu yeniden geri almak için, bu çıkışları yapıyor. Konuştuğu ve bunları söylediği yer Almanya zaten.

Tuhaf olan şu:

Merkel, şahin olmadığını gösterdi. Thatcher-İngiltere ve Le Pen-Fransa’dan sonra, Almanya’nın yüzünü kara çıkardı. Hele hele gelebilecek olan Clinton-ABD düşünülürse, tarihte ters köşeye yattığı söylenebilir şimdiden.

Bu durumda, IŞİD’e karşı sürecekleri TC’den başka kozları kalmadı demektir.

Yeniden vurgulayarak anımsatalım:

YPG, IŞİD’in önünden kaçtı. Barzani de, yaklaşamadı bile. Kobani Yaz 2015 için, gayrıresmi ve gerçek bilgi bu. 3 bin sivillerini ölüme gönderdiler göz göre göre, 300 bin de göç oldu.

Ancak artık, genç kuşak YDG çıkışı ve sivil ölümlerine halkın isyanı (bunu Sur’da gördük), geri tepebilecek. Zaman, artık 1983 momenti değil Kürt halkı için.

Yine de, herkes için çok çok yavaş hareket etme sözkonusu. Tamam, herkesin pili deşarj oldu ve şarj zamanı gerekli ama savaşta bunu yapana da gülerler hani.

Putin-Rusya’nın da mola aldığı düşünülürse, şimdiye dek savaşta, aynı anda tüm / 10 takımın mola aldığı ilk vaka bu olabilir tarihte.

Hayır, 3 haftadır mola var. Bari, hiç olmazsa molada bir şeyler becerseler.

(12 Nisan 2016)

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..