Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '15

 
Kategori
Siyaset
 

HDP'yi meclise kim soktu?

HDP'yi meclise kim soktu?
 

HDP


1-) HDP'yi Meclise Kim Soktu ?

HDP ve öncesindeki benzer partileri bağımsız olarak 90'lardan beri zaten meclisteler. Yani bunlar ilk defa meclise girmiş gibi yorumlar yapanlar açıp geçmiş seçim sonuçlarına bir baksınlar.

2-) Teröristler Artık Meclis'de Mi ?

Terörist olarak madem görüyordunuz 12 senedir iktidar sizdeydi neden bu konuda adımlar atmadınız? Oslo görüşmelerini pkk ile masaya oturarak yaptınız. Apoyu muhattap alarak her hafta imralıya gezi düzenler gibi gittiniz. Apoya "sayın" diye siz hitap ettiniz. Dağdan inen teröristleri davulla zurnayla karşılayıp üstü açık otobüsle tur atmalarına göz yumup ayak üstü mahkeme kurup onları serbest bıraktınız. Barzani, Şivan Perver ve Erdoğan el ele sahneye çıkıp konuşma yaptılar. Bu konuşma sırasında bunların üzerinde peşmerge kıyafeti vardı. IŞID'e Türkiye'den geçiş yolu açıp yaralılarını ülkemizdeki hastahanelerde tedavi ettirdiniz. Sonra artık geçemezsiniz dedikten sonra Reyhanlı'da bomba patlatıp 52 vatandaşımızı öldürdüler. PKK'ye koridor açıp konvoyla ülkeden geçmesini izlettirdiniz, dokunmadan görmezden geldiniz. MİT Tırları ile Suriye'deki muhaliflere askeri mühimmat sağladınız ki bu sadece yakalanan iki tır bunların haricinde daha neler verdiğinizi bilen yok. Şimdi çıkıp milliyetçi, vatansever konuşmalarınız bana iki yüzlülük geliyor kusura bakmayın.

3-) HDP'ye Emanet Oyları Kim Verdi ?

Seçim sonuçlarını kişi sayısı bakımından analiz ettiğimizde HDP'ye verilen fazla oyun sahipleri AKP'li seçmendir. 3 milyon oy kaybetmiş AKP, HDP ise 3,5 milyon oyunu arttırmış. Yani bu oylar uzaydan gelmedi. Tek tek özellikle doğu illerini analiz ettiğimizde bu oyların AKP'den HDP'ye kaydığını rahatlıkla söyleyebiliriz. O yüzden AKP'li seçmenin bunları meclise siz soktunuz diye sızlanması trajikomiktir. Çünkü CHP'nin oyu sabit kalmış, MHP oylarını arttırmış oy kayması yaşanmamış diyebiliriz.

 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..