Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Hedef 2023, haydi Türkiyem pedala kuvvet

Hedef 2023, haydi Türkiyem pedala kuvvet
 

Tam da İslami Bisiklet konusu kapandı derken, sağolsun maliye bakanımız konuya hızlı bir dönüş yaptı. Akaryakıt zammından şikayet edenlere yepyeni bir öneride bulundu: BİSİKLETE BİNSİNLER!

TÜBİTAK ve DİYANET İŞLERİ bir an evvel koordine bilimsel çalışmalar yapıp, islami bisikleti icat etsinler!!! Çünkü bu zamlardan sonra, araba sürmek mümkün değil. Ama ortada islami bisiklet de olmayınca, mecburen gavurun ürettiği bisiklete binip, memleketçe günaha gireceğiz!

Ben Turkiye'de yaşarken, Şişli'de oturur, İkitelli'de çalışırdım. Şunun şurasında Şişli ile İkitelli arasında kaç kilometre var ki? Süper bir egzersiz!! Özellikle otobanda pedallamak kadar adrenalin ne olabilir! Üstelik inekler bile otobanı kullanırken, hatta otoban adaları piknik yeri olmuşken, niye bisikletliler de bu imkandan faydalanmasın?.

Ayrıca ülkemizi mali açıdan destekleyecek bir-iki önerim daha olacak:

Hac sezonunda uçak yerine, deve kaldıralım. Mesela gelecek sene hacca gitmeyi düşünenler, şimdiden deve temin edip, bir an evvel yola çıksınlar, bu sayede gelecek seneki hac sezonuna anca yetişirler.

Öte yandan, müstakbel Suriye savaşına hazırlanmaya çalışan ordumuzun savaş maliyetini en aza indirmek maksadıyla askerlerimizi helal ve zırhlı bisikletlerle donatalım.

Sayın bakanımız doğru söylüyor! Zaten arabalar da kapıda paslanmaya başlamıştı. Haydi, arabaları satıp yerine bisiklet alıyoruz. Hadi hadi mızırdamayın Çinli'nin canı yok mu!  Hatta dünyanın en medeni ve gelişmiş ülkelerinden olan Pakistan ve Hindistan da bile bisiklet kullanılırken, Türkiye'de bizim şikayet etmeye hiç hakkımız var mı?

Bu süper tavsiyesinden dolayı sayın maliye bakanımızı tebrik ediyor, yazımı Marie Antoinette'in kellesine mal olan o unutulmaz söz ile bitiriyorum: EKMEK YOKSA, PASTA YESİNLER!

 
Toplam blog
: 50
: 8547
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Gazetecilik mesleğine ilk olarak Hürriyet Haber Ajansı'nda muhabir olarak başladım. Daha sonra Ümit..