Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Hedef Artık 2016

Hedef Artık 2016
 

Türk Milli Takımı Dünya Kupası yolunda Macaristan ile kritik bir maça çıktı. Kadıköy’de muhteşem bir seyirci karşısında büyük umutlarla başlayan maç maalesef 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı ve Türkiye Dünya Kupası umutlarını büyük ölçüde kaybetti.

Türk Milli Takımı ilk yarıda golü bulacak pozisyonlara ulaştı. Özellikle de ilk yarının son 15 dakikasında Milli Takımımız çok etkiliydi. Fakat ele geçen pozisyonlardan faydalanılamadı.

Türkiye ikinci yarıya da ilk yarının sonundaki etkili futbolun verdiği moralle çıktı. Nitekim maçın en etkili ismi Arda’nın ortasında Burak Yılmaz kafayla Milli Takımımızı 1-0 öne geçirdi. Türkiye böylece büyük bir avantaj yakaladı.

Bu dakikadan sonra iyi bir coşku da yakalanmıştı. Yapılması gereken ikinci golü bulmaktı. Fakat 71.dakikada taçtan gelen topta Semih’ten seken top Macaristan’ın beraberlik golünü bulmasına neden oldu.

Bu golle birlikte hem Türk Milli Takımı hem de tribünler oyundan düştü. Kalan dakikalarda Macar defansını çok yoramadık bile. İkinci golü bulacak organizasyonları yapamadık. Yapılan oyuncu değişiklikleri de işe yaramadı.

Maçla ilgili şanssızlık açıklamaları yapılabilir. Ancak her şeyi şansa bağlamak da doğru değil. Maçta en etkili isim Arda idi. Oyunda kaldığı sürece Alper etkiliydi. Burak Yılmaz’ın attığı golden sonra yerini Hamit’e bıraktı. Ancak Hamit etkili olamadı. Gökhan Gönül alıştığımız kanat bindirmelerini çok fazla yapamadı.

Sonuçta maç berabere bitti ve klasik deyimle işimiz mucizelere kaldı. Kısaca Dünya Kupası umutlarımızı çimlere gömdük. Bir turnuvaya daha katılamıyoruz. Artık hedef 2016.

Dünya Kupası elemeleri Türkiye için ızdırap oldu. Romanya ve Macaristan gibi sıradan takımları yenemedik ve puanlamada altlarında kaldık. Milliler sadece Estonya ve Andorra’yı yenebildiler. Bu da futbolumuzun durumunu tokat gibi yüzümüze çarpıyor. Elbette bu durumun yaşanmasında Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın tercihleri de etkili olmuş olabilir. 2016 yoluna kendisiyle mi devam edileceği merak konusu.

Alınan bu sonuçlar Milli Takımdaki yenilenme ihtiyacını tekrar ortaya koydu. Yeni jenerasyonlar üzerinde durulmalı. Türkiye 2016’daki turnuvayı da kaçırırsa futbolumuzdaki yara kapanamayabilir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..