Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '07

 
Kategori
Spor
 

Hedef belirlerken

Uzun yıllar sonra Avrupa kupalarında mücadele eden üç takımımız da bir üst turu hedefliyorlar, bu ülkemiz futbolu için oldukça olumlu bir gelişme. Uluslar arası alanda alınan her başarı futbol da çıtamızı biraz daha yükseltmemizi sağlıyor. Şampiyonlar liginde mücadele eden 2 takımızda son maçlar öncesi bir üst tura çıkma şanslarını koruyorlar. Oynanmış beş maça baktığınız zaman son İnter maçı hariç Fenerbahçe nin futbolundan herkesin memnun olduğunu bunun yanında Beşiktaş ın inişli çıkışlı bir grafik çizdiğini söyleyebiliriz. Fakat futbol o kadar ilginç bir oyunki son maçlar öncesi Fenerbahçe nin 1. çıkma şansı yokken Beşiktaş hala bu şansını koruyor. Bu da gösteriyor ki sadece sizin yaptıklarınız değil rakiplerinizin ne yaptığı da çok önemli.

Bir yola çıkarken elbette amacınızla ilgili bir hedef belirlemek şart fakat sadece hedefim bu demek yeterli değil öncelikle öngörülen hedefin tutarlı ve gerçekleşebilir olması şart. Eğer Fenerbahçe yi değerlendirmemiz gerekirse 5. Maçlar sonunda grubundan 1. Olarak çıkma şansı kalmadı son maçını kazandığı takdir de diğer maçın sonucu ne olursa olsun gruptan 2. Olarak çıkacak, ve şu ana kadar oynanan maçlara bakınca bu sonuç oldukça akla yakın peki ondan sonra ne olacak. Statü gereği diğer grupların 1. lerinden birisiyle ilk maçı İstanbul da oynamak üzere eleme usulü tur vizesi arayacak muhtelif rakipleri arasın da Chelsea, Real Madrid, Milan, Barcelona, Manchester United, Sevilla, Arsenal gibi takımlar olacak. Bu takımlardan hangisine sorarsanız sorun kendi seçme şansları olsa rakip olarak Fenerbahçe yi isterler. Sakın Fenerbahçe yi küçümsediği düşünmeyin bu takımlarla mücadele edebilmek için yakın bütçelere ve daha da önemlisi yakın tecrübeye ihtiyaç var. Maalesef şu anda takımlarımız bu iki şarttan da çok uzaktalar.

Bence bu sebeplerden dolayı Türk takımları günlük başarılar peşinde koşmak yerine basamakları tek tek çıkıp asıl hedefe ulaşmalılardır yani bu grupta Fenerbahçe nin öncelikli hedefi UEFA kupası olmalıdır. UEFA kupası için mücadele eden takımları değerlendirdiğimizde güç, bütçe ve tecrübe olarak bize daha yakın olduklarını görmekteyiz. Porto ve Sevilya nın başarıları incelediğimizde önce UEFA da kazanılan başarılar ardından şampiyonlar ligi mücadelelerinde daha başarılı olduklarını görüyoruz. Fenerbahçe yoluna UEFA gitme hedefi koymuş olsa normal şartlarda Avrupa serüveni daha uzun sürecek Avrupa basınında daha çok yer alacak gündemde kalmayı başaracak reklam pastasından daha fazla pay alıp hem ürününün değerini arttıracak hem de tecrübe kazanacak. Asla unutmamalıyız ki tarih sadece şampiyonları yazar. Şampiyonlar liginden bir şeyler bekleyebilmek için alt organizasyonlarda bir şey gerçekleştirebilmiş olmak gerek.

Fenerbahçe ile ilgili yazdığım her şey Beşiktaş içinde geçerli. Şu anda UEFA kupasında mücadele eden B. Münih hariç hiçbir takım Beşiktaş ı hezimete uğratamaz hatta aklından bile geçiremez ama Şampiyonlar Ligin deLiverpool kazasını bize tekrar yaşatabilecek en az 5 takım sayabilirim.

Tüm bu yazdıklarımı tekrar değerlendirdiğimde tek bir sonuca varıyorum gerçekleşebilir bir hedef belirleyip onun peşinde koşmalıyız yoksa gelen her başarı tesadüf olur ben kendi adıma ilk 16 ya kalıp elenmiş bir takım yerine EUFA kupasında yarı final ya da final oynamış bir takımı tercih ederim. Sanırım Efes Pilsen in izlediği yol ne demek istediğimin en yaşanmış örneği.

Bizleri Avrupa Kupalarında temsil eden tüm takımlarımıza başarılar yolları açık olsun.

 
Toplam blog
: 16
: 380
Kayıt tarihi
: 19.11.07
 
 

74 İzmir doğumluyum. Göztepe taraftarıyım 6 yıldır iş sebebiyle İstanbul da yaşamaktayım. 9 Eylül ün..