Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hedef Hindistan

Hedef Hindistan
 

Türkiye, peygamber ve baş örtüsü konularıyla dibe vurmuş ucuz politikalarla tartışadursun, biz Sinan Çetin'in Cumhurbaşkanı ile Hindistan gezisini konuşalım..

Cumhurbaşkanı Gül, Esenboğa hava alanında yaptığı basın toplantısında Hindistan sinemasıyla Türk sineması arasında iş birliği konularını konuşmak üzere Sinan Çetin'i bazı bakanların, iş adamların ve basın mensupların bulunduğu heyete dahil ettiğini vurguladı..

Evet, ülkede tıkanan demokrasi argumanını açmak ve daha yüksek volümlere taşımak adına içinde İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu gibi yaklaşık 30-40 kişilik sanatçı grubu ile düşünülen Demokrasi açılımı toplantısının yapılmasına destek veriyorum..

Ancak, yapılacak toplantıda sanatcıların kendi egoları tatmini ötesine gidemeyeceğini de düşündüğümü ifade etmeden geçemeyeceğim..

Elbette ki, sanatcılar toplumun gerçek yansımalarıdır. Gerçek işlevleri, toplumu eğitmek ve yönlendirmek olduğuna göre demokrasiye de katkıda bulunmaları kaçınılmazdır..

Ben, medya sanatçılarına kesinlikle "sanatçı" demiyorum..

Sanatcı, yaratıcı olmalı, sanat adına üretmeli, biriktirmeli ve birikimlerini topluma yansıtmalıdır diye düşünüyorum..

Medya sanatcılarımız, lahmacun üretiyorlar, otel inşaa ediyorlar, biriktiriyorlar ve birikimlerini borsalarda ve diger meta alanlarında değerlendiriyorlar..

Sinan Çetin de benzer sanatcılardandır..

Cihangir semtinde emlak zengini olduğunu biliyormuydunuz?

Boğaz manzaralı "plato" adlı studyosuna dört yıl önce gidip Sinan Çetin ile tanışmıştım..Zeki ve akıllı bir yönetmen olduğu yaptığı işlerden anlaşıldığı gibi, bire bir konuştuğunuzda daha da iyi anlayabiliyorsunuz..

Emlak yatırımlarına karşı değilim, elbette ki maddi birikimlerini değerlendirmelidir fakat sanatsal birikimlerini de paylaşmalıdır toplumla..

Örneğin; toplumun gelişimi için batı'da olduğu gibi Ronesans yapılabilmesi için çabası olmalı, diğer sanatcılarla iş birliği yapmalı, öncülük yapmalı..

İnanın sanat' önem vermiş bir toplum olabilseydik, ne Peygamberlik tartışmaları, ne turban, ne ekonomi çikmazı ne de gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde okuduğumuz cinayetler işlenirdi..

Yoksa efendim, fotograf çekmek için Cumhurbaşkanına iki övgü ile Hindistan gezileri hedeflenmemelidir..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..