Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Hedef ne?

Hedef ne?
 

Hedef Ne?


Birilerinin hedefi Türkiye. Hedefledikleri amaca ülke içndeki yaptıkları icraatlarla ulaşamayanlar ülke dışında faaliyetlerine devam etmektedir.

Haber bunu çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Peki cemaatin asıl hedefi nedir? Bir dönem sessiz verinden giden hatta bir dönem tüm baskılara rağmen kendini asla deşifre etmeyen hatta masum bir hizmet hareketi olarak gösteren bu cemaat şimdilerde neden aktif olarak çalışmaya başladı. Her alanı rahatlıkla kullanan bu yapı Ülkemizden ne istiyor.

Unutmayın bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsanız ya ona direkt savaş açarsınız ya bölerek ve ayrımcılık yaparak küçültürsünüz. Bütün bunları yapabilmeniz için sizin öncelikle askeri güce sahip olmanız gerekir. Cemaatin böyle bir gücü olmadı şimdiye kadar.

Bu nedenle cemaat ülkede insan unsurunu kullanarak iyiliğin ve hizmetin yolunu tercih etti. Veren el alan elden üstündür. Bu prensip daima geçerlidir. Siz hizmetinizi vereceksiniz, gençleri yetiştireceksiniz ve onlara bir gelecek vereceksiniz. Bunun için hiç bir karşılık beklemeyeceksiniz. Hayır karşılığı zamanı gelince muhakkak olacak. Oda bağlılık ve hizmettir.

İşte Cemaat bu şekilde çalıştı. Hedefe yaklaşmak ve amacına ulaşmak için şimdi bunları harekete geçirme zamanıdır. Bir dönem Emin Çölaşan ve Hikmet Çetinkaya'nın dedikleri gibi. Artık her şey olgunlaşmış ve harekete geçme zamanı gelmiştir. Bir çok unsurlar birden kullanılabilirdi.

Dışarıda da kendisini kabul ettirmiş ve güven sağlamış bir yapı vardı. Ekonomik, siyasi, basın ve büroksayiyle birlikte dış destek tamamdı. Ama zamanlama yanlıştı. Hesap edemedikleri tek faktör dirençli bir lider ve ekibi idi.

Yanlış hesap Bağdattan dönermiş. Zaman ve lider yanlışlığı Cemaate pahalıya patalayacak. İçeride hemen hemen tüm barutlarını kullandılar. Şimdilerde tutunabilecek tek kaldı dış destek. Zira ülkede okullara, dershanelere kısaca cemaate artık eskisi gibi bakılmıyor. etkisi eskisi gibi değil. Dışarıdaki olumlu imajlar onların tek kozu. Onun için son çırpınışlarıdır.

http://www.ensonhaber.com/cemaatin-turkiyeyi-elestiren-mektubu-ortaya-cikti-2014-04-10.html

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..