Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hedefe nasıl ulaşılır? 2.bölüm; Hedef belirleme (Yazı Dizisi)

Hedefe nasıl ulaşılır? 2.bölüm; Hedef belirleme (Yazı Dizisi)
 

Hedef Belirleme

İlk yazımızda kısa bir giriş yapmış ve niyet etmenin üzerinde durmuştuk. Yazı dizimizin devamında bu konuyu NLP temelli olarak ele alacağız.

1-Hedefiniz açık ve net olmalı

Hedef belirlerken genel-geçer, yuvarlak tanımlamalar yapmayın. Örneğin; Yurtdışına çıkmak istiyorum gibi bir cümle, hedef cümlesinden çok arzu-istek cümlesidir. Hedefi tam olarak ifade edin. Detaylandırın 'Ben bu yaz -hatta tarih bile belli olsun, haziranda vs.-İngiltere-Londra'ya gitmeyi hedefliyorum' cümlesi gerçek bir hedef cümlesidir.

Hedefi belirledikten sonra önemli noktalardan biri de, bu hedefin size sağlayacağı faydadır. Ne için yaptığınızı, neden istediğinizi, size neler katacağını analiz edin. Eğer hedeflediğiniz şey bu manada sizi tatmin etmiyorsa hedefi yeniden dizayn edin.

Hedefe ulaştığınızda kendinizi nasıl hissedeceksiniz? Hayal kurmaya, o anı gözünüzde canlandırmaya çalışın. Bu çalışmayı sık sık yapın. Bu hedefe daha iyi motive olmanızı sağlayacaktır.

Hedef belirlerken asla küçük şeyler düşünmeyin. Az istersem olur ya da küçük bir şey hedefleyeyim gibi düşüncelere ihtiyacınız yok!

Bu aşamadan sonra yapacağınız hedefinizi yazmak olacak. Evet, elinize bir kağıt-kalem alın ve yazın. Ne demişler; 'söz uçar yazı kalır'  Bu hedefi sürekli görebileceğiniz bir yerlere asın. Öyle ki gözünüzün önünden ayrılmasın. Odanızda, işyerinizde duvarınıza asın. Yanınızda taşıyın. Cep telefonunuzun ekranında olsun :) Bu şekilde her geçen gün zihninize yer etsin.

Yeri gelmişken söyleyeyim;

Yazarsan gerçek olur, yazmazsan hayal olur. Sadece hedef belirlerken değil, her zamanyazın. Yanınızda bir not defteri bulunsun. Ne istediğinizi yazın, en ufak şeyi bile. Amaçlarını yazan insanlar onlara ulaşmakta çok daha başarılı olmuşlardır. Yaptıktan sonra tik atın. Kendinizi kutlayın, teşekkür edin, şükredin. 

Kendinizle ilgili olumlamalar yapın. Olumlama yazmak insanın kendisi ve yaşamına dair yaptığı bir büyüdür. Her sabah uyanır uyanmaz ve her akşam yatmadan önce niyetlerinizi yazın. Akşam yattığınızda hangi duygularla yatarsanız sabah ta o şekilde kalkarsınız. Unutmayın!

Şimdilik bu kadar. Bir sonraki yazımızda devam edeceğiz. Takipte kalın!! 

 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..