Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hedefe nasıl ulaşılır? 3. Bölüm: Plan (yazı dizisi)

Hedefe nasıl ulaşılır? 3. Bölüm: Plan (yazı dizisi)
 

Tekrar merhaba. Yazı dizimize 3. bölüm devam ediyoruz. Daha önceki bölümlerde, niyet ve hedef belirleme üzerinde durmuştuk. Yeni konumuza geçmeden önce dilerseniz bu konuları gözden geçirebilirsiniz.

Hedefimizi koyduktan, açık ve net bir şekilde ifade ettikten sonra bu hedefiniz yazmanızı istemiştim. Bu birçok açıdan gerekli ve faydalıdır.

 

Bundan sonraki aşamamızı ben, plan olarak adlandırmayı tercih ediyorum. Planımız da bir kaç aşamadan oluşacak.

1-Hedefinizi küçük parçalara bölün.

Hedefi bölümlendirmek bütüne giden yolda önemli bir adımdır. Hedefinizi küçük parçalara bölün ve her biri için zaman tanımlayın. Başlangıç ve bitiş tarihleri olsun. Bölmek aynı zamanda hedefin gözünüzde büyümesine engel olacaktır.

Daha anlaşılabilir olması için 2. bölümde verdiğimiz ''Yurtdışına çıkmak'' hedefi üzerinde duracağım. Yurtdışına çıkmanız için nelere ihtiyacınız olduğunu yazın. Vize, yabancı dil, çalışıyorsanız o tarihlerde kullanacağınız yıllık izin ve para. Bunlar için bir eylem planı hazırlayın ve zaman koyun. Vize için başvuru yapacağım ve bunun için gerekli evrakları toplamalıyım. Bunu için 1 hafta zaman öngörüyorum diye belirtin ve bunu yazın. Para ile ilgili olarak; ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu hesaplayın. Bunun için ayda şu kadar tl ye ihtiyacım var diyebilir ve birikim yapmaya başlayabilirsiniz. Belki gelir ve gider dengeniz buna pek uygun olmayabilir. O zaman da bu açığı kapatmak için ekstra gelir yaratma konusunda bir karar almanız gerekebilir.

2- Kontrol edin.

Hedefleriniz bölüp zamana yaydıktan sonra bunları ne kadar yaptığınıza ve takvime göre hareket edip etmediğinize bakın. Tamamlayamadığınız hedef parçalarını tekrar gözden geçirin. Sizi zorlayan ya da engelleyen şeyler nedir? Bu tip durumlarda umutsuzluğa kapılmayın, esnek olun. Hedef için yeni yollar arayın. Bir kapı kapanırsa diğer kapıyı deneyin. Gerekirse bacadan girin!

Doğru yaptığınız ve tamamladığınız her hedef bölümü için kendinizi tebrik edin ve kutlamayapın. Bunu hakettiniz :)

Şimdilik bu kadar. Bir sonraki yazımızda devam edeceğiz. Takipte kalın!!

http://www.cumhurcetin.com/

 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..